Μειώνεται η τιμή του εισιτηρίου των ΚΤΕΛ
Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα προχωρήσει από τις αρχές Νοεμβρίου στη μείωση της τιμής έως και κατά 1,40 ευρώ στο ολόκληρο εισιτήριο για μακρινές διαδρομές με τα ΚΤΕΛ Αττικής
Τροπολογία που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα ορίζει ότι τα ΚΤΕΛ Αθήνας και Θεσσαλονίκης είναι υποχρεωμένα να προχωρήσουν εντός τεσσάρων μηνών στην εγκατάσταση συστημάτων τηλεματικής και ηλεκτρονικού εισιτηρίου, που θα είναι μάλιστα συμβατά με αυτά που έχουν τοποθετηθεί στον ΟΑΣΑ και στον ΟΣΕΘ (Θεσσαλονίκη).
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Θάνος Βούρδας, επισήμανε στο «Έθνος» ότι, στο πλαίσιο της εφαρμογής του ενιαίου σχεδιασμού δρομολογίων εντός του Λεκανοπεδίου, το υπουργείο θα προχωρήσει από τις αρχές Νοεμβρίου στη μείωση της τιμής έως και κατά 1,40 ευρώ στο ολόκληρο εισιτήριο για μακρινές διαδρομές με τα ΚΤΕΛ Αττικής, το κόστος των οποίων φτάνει σήμερα έως τα 4,5 ευρώ.
Σύμφωνα με τον κ. Βούρδα, το μέτρο θα συνδυαστεί με τη μεταφορά των αφετηριών των ΚΤΕΛ από το κέντρο της Αθήνας σε περιφερειακούς σταθμούς μετρό. Συγκεκριμένα, βάσει του σχεδιασμού του υπουργείου θα απομακρυνθούν οι αφετηρίες των ΚΤΕΛ Αττικής από το Πεδίον του Άρεως και το Θησείο, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το κέντρο.
Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι στόχος του υπουργείου είναι η εφαρμογή του μειωμένου εισιτηρίου στα ΚΤΕΛ να ξεκινήσει από το Νοέμβριο και να προηγηθεί της εφαρμογής του ζωνικού εισιτηρίου για τις μετακινήσεις στην Αθήνα, το οποίο ήδη σχεδιάζεται από το υπουργείο και τον ΟΑΣΑ, με σκοπό οι χρεώσεις των επιβατών να διαμορφώνονται ανάλογα με τη διανυόμενη απόσταση με τις αστικές συγκοινωνίες.
- Καρπενήσι: Ακέφαλη σορός χωρίς ρούχα εντοπίστηκε σε αυτοκίνητο που έπεσε σε γκρεμό
- Super Bowl: Οι Seahawks ξανά στην κορυφή του NFL με επιβλητική νίκη επί των Patriots (vids)
- «Θα μπορούσα να εμπλέξω τον Τραμπ»: Δολοφόνος 51 ατόμων στη Νέα Ζηλανδία καταγγέλλει απάνθρωπες συνθήκες κράτησης
- Ο Ντάριο Σάριτς έμεινε ελεύθερος: Η waiver list, o Παναθηναϊκός και η επιστροφή στη Euroleague
- «Πυρά» Τραμπ, προσευχές και αντι-show: Όλα όσα έγιναν στο ημίχρονο του Super Bowl με πρωταγωνιστή τον Bad Bunny
- ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώνεται η επιτροπή Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Διεύρυνσης – Ποιοι «επαναπατρίζονται» από ΣΥΡΙΖΑ
- Πύλος: Νεαρός ξυλοκόπησε κουρέα με γκλοπ επειδή δεν του άρεσε το κούρεμα
- Ταμπόρδα: «Ελπίζω αυτή η νίκη να αποτελέσει σημείο ενός νέου ξεκινήματος»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/gurpreet-singh-BGUt0Fq1I78-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442