Η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε της Ρεάλ Μπέτις με 1-0 με γκολ του Χοακίν Κορέα στο 74′ και βρίσκεται προσωρινά στην κορυφή της Λα Λίγκα.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε παραχώρησε από το ξεκίνημα την κατοχή στους Σεβιγιάνους και με αντεπιθέσεις φωτιά χτυπούσε συνεχώς τους φιλοξενούμενους.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον 6ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ «έπαιξαν» το παιχνίδι που τους… «προέτρεψε» ο προπονητής των γηπεδούχων και με κατοχή 60-40 προσπαθούσαν να ξεκλειδώσουν την άμυνα των «ροχιμπλάνκος».

Η Ατλέτικο πίεζε ασφυκτικά τους φιλοξενούμενους όταν αυτοί περνούσαν το κέντρο και με γρήγορο «τρανζίσιον» χτύπαγαν στις αντεπιθέσεις.

Ίσως ήταν επικίνδυνο να δώσει την μπάλα σε μία ομάδα όπως η Μπέτις, αλλά ο Αργεντίνος προπονητής δικαιώθηκε από την εικόνα και την έκβαση του παιχνιδιού.

Με κατοχή 63% οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το παιχνίδι με 3 τελικές προσπάθειες (όλες εκτός στόχου), με τους Μαδριλένους από την άλλη να έχουν αρκετές ευκαιρίες και να παίρνουν δίκαια τη νίκη.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Γκοδίν, Λούκας, Χουανφράν (74′ Αρίας), Φελίπε Λουίς, Ροδρίγο, Σαούλ, Κόκε, Λεμάρ (57′ Κορέα), Γκριεζμάν, Κάλινιτς (66′ Παρτέι)

Μπέτις (Κίκε Σετιέν): Πάου Λόπεθ, Σίντνεϊ, Μπαρτρά, Μαντί, Καρβάλιο (17′ Γκουαρδάδο), Λο Σέλσο, Φράνθις (81′ Σανάμπρια), Φίρπο, Χοακίν (66′ Τέγιο), Κανάλες, Λορέν.