Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λουτσέσκου: «Η ομάδα διαχειρίστηκε τέλεια το ματς»

Λουτσέσκου: «Η ομάδα διαχειρίστηκε τέλεια το ματς»

Τι δήλωσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου μετά την εμφατική νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στην ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ

Για τέλεια διαχείριση του αγώνα έκανε λόγο ο Ράζβαν Λουτέσκου, μετά το εμφατικό 4-1 του ΠΑΟΚ στην έδρα της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.
Επισήμανε δε ότι «είναι μια μέρα μνήμης για τους οπαδούς της ομάδα που σκοτώθηκαν το 1999 και είναι σημαντικό ότι κερδίσαμε αυτήν την ημέρα για την οικογένεια του ΠΑΟΚ».

Αναλυτικά οι τοποποθετήσεις του:

-Για τη δύσκολη περίοδο με τους συνεχόμενους αγώνες κόντρα σε ανταγωνιστικούς αντιπάλους: «Είναι αλήθεια ότι είχαμε μια δύσκολη περίοδο και συνεχίζουμε να έχουμε. Θα ήθελα να κάνω μια ανάλυση μετά το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, σε δυο μέρες έχουμε ακόμα ένα σημαντικό παιχνίδι. Το κάθε ματς είναι σημαντικό, σήμερα ήταν για την Ευρώπη, σε δυο μέρες για το ελληνικό πρωτάθλημα. Το πιο σημαντικό για εμάς, είναι να κρατήσουμε αυτή τη νοοτροπία, τη θέληση για να παλέψουμε, για να παίξουμε ποδόσφαιρο και να κερδίσουμε παιχνίδια. Είναι σημαντικό να έχουμε τον κάθε παίκτη έτοιμο, να βοηθήσει την ομάδα είτε χρησιμοποιηθεί για πέντε λεπτά, είτε περισσότερο, είτε να μην παίξει αλλά να είναι έτοιμος να μας βοηθήσει, γιατί μόνο σαν γκρουπ μπορούμε να κερδίσουμε πράγματα».

-Για τον όμιλο του Europa League: «Δε θα συγκρίνω καταστάσεις γιατί και οι τέσσερις ομάδες είναι διαφορετικές μεταξύ τους και το κάθε παιχνίδι είναι μια διαφορετική κατάσταση. Σήμερα παίξαμε κόντρα σε μια ομάδα που κέρδισε το πρώτο παιχνίδι στον όμιλο και ήμασταν αποφασισμένοι για να κερδίσουμε και εμείς το ματς. Η ΜΠΑΤΕ είναι μια ομάδα με εμπειρία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι μια οργανωμένη ομάδα, την αναλύσαμε και την ίδια ώρα ξέραμε ότι θα μπορούσε να είναι επικίνδυνη, απλά σήμερα ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος».

-Για την επιλογή να βάλει βασικό τον Ζαμπά: «Αυτή είναι η δουλειά μας, να αναλύσουμε τις καταστάσεις και να τις αξιολογήσουμε σωστά ώστε να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις και όπως σας είπα, την ίδια στιγμή να βλέπουμε την πιο ευρεία εικόνα. Εγώ σαν προπονητής, θα πρέπει να έχω πλήρη εικόνα να βρίσκω τους παίκτες που θα έχουν και την πνευματική φρεσκάδα, την οποία χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή, αλλά οι αλλαγές αυτές θα πρέπει να μας δίνουν τη νίκη. Ο συνδυασμός του Μπίσεσβαρ με τον Βιεϊρίνια μας έδωσε ένα φανταστικό αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκης και ειλικρινά σήμερα όλη η ομάδα ήταν σε υψηλό επίπεδο, το απολαύσαμε».

-Για τη σκέψη του για το αριστερό άκρο της άμυνας και τον Τόσκα: «Ο κάθε παίκτης δίνει υποστήριξη στη δουλειά της ομάδας. Δεν είναι θέμα, το να παίζει για πιο πολύ κάποιος, αλλά να είναι έτοιμος όταν η ομάδα τον χρειάζεται. Έχουμε μία αμυντική γραμμή που αναπτύσσεται και αμύνεται πολύ καλά, από πέρυσι. Με παιχνίδια κάθε τρεις μέρες, πρέπει να εξασφαλίσουμε την ισορροπία της ομάδας και να δίνουμε φρεσκάδα, προχωρώντας σε μερικές αλλαγές. Το ίδιο έγινε με τον Μάτος, σήμερα ήταν η σειρά του Αντρέ. Το σημαντικό είναι όποιος παίζει, να μας δίνει την πιθανότητα για τη νίκη.

Ο Βιεϊρίνια ήταν μέχρι στιγμής ο αριστερός μας μπακ, έχει παίξει από την αρχή της σεζόν σε αυτή τη θέση. Αυτή είναι η θέση του. Ο Ζαμπά είχε ένα θέμα και ήταν ο μοναδικός που μπορούσε να τον αντικαταστήσει σε αυτή τη θέση. Για αυτό τον χρησιμοποίησα εκεί στο τέλος».

-Για το εξαιρετικό πρώτο εικοσάλεπτο του ΠΑΟΚ: «Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πρέπει να εκμεταλλεύεσαι τις στιγμές σου και να δεις τις καταστάσεις που θα προκύψουν στο γήπεδο. Πραγματικά η ομάδα διαχειρίστηκε τέλεια το παιχνίδι».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024