Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εθνικός Κήπος: Η ανάπλαση που μας τρομάζει

Εθνικός Κήπος: Η ανάπλαση που μας τρομάζει

Τι θα γίνει με τον ανεκτίμητο πνεύμονα πρασίνου της Αθήνας;

Αν ζούσαμε σε κάποια άλλη πρωτεύουσα της Ευρώπης και ακούγαμε πως θα γίνουν έργα βελτίωσης σε έναν ιστορικό κήπο της πόλης, θα χαιρόμασταν. ΄Η έστω δεν θα ανησυχούσαμε. Εδώ, με το που ακούσαμε πως πρόκειται να γίνουν εργασίες για την αναβάθμιση – ανάπλασή του Εθνικού Κήπου από τον δήμο Αθηναίων, ο οποίος έχει και την ευθύνη του από το 2004, οι περισσότεροι τρομάξαμε. Και κάτι χειρότερο. Αρχίσαμε να προβλέπουμε το τέλος του ανεκτίμητου αυτού για το κέντρο της Αθήνας πνεύμονα πρασίνου.

Πριν καλά καλά να ξεκινήσουν οι εργασίες τον είδαμε κατεστραμμένο σαν το Πεδίον του Αρεως, η υποβάθμιση του οποίου ξεκίνησε με την ανάπλασή του. ΄Η, σαν μία από τις δεκάδες πλατείες της Αθήνας (Ομόνοια, Κολωνάκι κλπ.), που άρχισαν να τις αναπλάθουν και τις αποτέλειωσαν.

Δεν είναι θέμα ομαδικού πεσιμισμού. Η εμπειρία μας, η καθημερινότητά μας σε αυτή τη δύσκολη και ταλαιπωρημένη πόλη, μας έχουν κάνει έτσι δύσπιστους. Επειδή οι περισσότερες από τις υποσχέσεις που μας έδωσαν, πάνω και σε θέματα που αφορούσαν την Αθήνα, κατέληξαν σε φιάσκο.

Εν προκειμένω ο δήμος διαβεβαιώνει πως όλα θα γίνουν όπως πρέπει, καθώς το έργο προετοιμάζεται με μεγάλη προσοχή και σοβαρότητα, με τη συμβολή ειδικών επιστημόνων, και πως στην πραγματικότητα είναι ένα απαραίτητο έργο συντήρησης του ασυντήρητου εδώ και δεκαετίες χώρου. Μακάρι να γίνουν τα πάντα σωστά. Ολοι το θέλουμε. Μακάρι ο Εθνικός Κήπος να μην γίνει δεύτερο Πεδίον του Αρεως. ‘

Οποια πάντως και αν είναι η έκβαση του έργου, οι ανησυχίες μας επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά το έλλειμμα εμπιστοσύνης του πολίτη έναντι του κράτους. Πρόκειται για εξαιρετικά θλιβερή αίσθηση.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024