Μόλις 12,5 λεπτά το λίτρο αναμένεται να λάβουν και εφέτος τα νοικοκυριά ως επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης με αυστηρά εισοδηματικά, περιουσιακά και γεωγραφικά κριτήρια, παρά το γεγονός ότι οι διεθνείς τιμές έχουν τραβήξει την ανηφόρα. Η τιμή που αναμένεται να ξεκινήσει να διανέμεται το πετρέλαιο θέρμανσης εφέτος θα είναι στα 1,20 ευρώ το λίτρο από 0,95 ευρώ πέρυσι.

Για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης ούτε λόγος από το υπουργείο Οικονομικών, καθώς στο προσχέδιο του προϋπολογισμού φαίνεται ξεκάθαρα από μια ματιά στα νούμερα που αφορούν τα έσοδα του κράτους και συγκεκριμένα τους έμμεσους φόρους ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία ουσιαστική μεταβολή σε σύγκριση με πέρυσι.

Το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης ανάλογα με τη ζώνη που βρίσκεται το ακίνητο, την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου και το εμβαδόν της κύριας κατοικίας του μπορεί να φθάσει έως και 312,5 ευρώ, ενώ αιτήσεις θα υποβάλουν οι πολίτες όταν ανοίξει το σύστημα στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ