Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φίλης: Η Παπακώστα δυναμώνει την κυβερνητική πλειοψηφία

Φίλης: Η Παπακώστα δυναμώνει την κυβερνητική πλειοψηφία

Μιλώντας για τις συντάξεις ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι «θα ψηφίσουμε τον Δεκέμβριο» για να μην περικοπούν «αλλά δεν θέλουμε να το ψηφίσουμε με όρους σύγκρουσης»

Τη δική του εκδοχή για την είσοδο της Κατερίνας Παπακώστα στην κυβέρνηση έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης ο οποίος επέμεινε στα περί παραδιοίκησης στην ΕΡΤ.

Σχολιάζοντας μιλώντας στον RealFM την παρουσία της Κατερίνας Παπακώστα στην κυβέρνηση είπε μεταξύ άλλων  ότι «δυναμώνει την κυβερνητική πλειοψηφία».

Παρατήρησε, δε, ότι με τον τελευταίο ανασχηματισμό έγινε «πιο ισχυρή η συνιστώσα των ΑΝΕΛ».

Μιλώντας για τις συντάξεις ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι «θα ψηφίσουμε τον Δεκέμβριο» για να μην περικοπούν «αλλά δεν θέλουμε να το ψηφίσουμε με όρους σύγκρουσης».

Επέμεινε στα περί «απαξίωσης» της ΕΡΤ για την οποία είπε ότι «αντιμετωπίζεται με μέτρα συνολικής αναβάθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου».

Όσο για την αντίδραση του Νίκου Παππά στις αναφορές του κ. Φίλη για τα  περί παραδιοίκησης στην ΕΡΤ σχολίασε «ε, καλά, απάντησε. Όλοι απαντούν, Δημοκρατία έχουμε».

Αναγκαστική και συγκυριακή η συνεργασία με Καμμένο

«Η κυβερνητική συνεργασία με τον κ. Καμμένο είναι μία αναγκαστική, συγκυριακή συνεργασία και όχι στρατηγική επιλογή. Αφορά την κατάσταση που διαμορφώθηκε με τα μνημόνια αλλά και με τη διαφθορά στη χώρα μας και τώρα που βγαίνουμε από τον κύκλο των καταναγκαστικών δανειακών συμβάσεων, προφανές είναι ότι θα αναζητηθούν άλλα πεδία συμφωνιών και συμπράξεων» είπε ο κ. Φίλης για να προσθέσει:

«Το εάν ο κ. Καμμένος θελήσει ή όχι να συμμετάσχει σε αυτή τη συζήτηση είναι θέμα ανοιχτό. Προφανώς με τη σημερινή φυσιογνωμία των ΑΝΕΛ κατά τη γνώμη μου είναι δύσκολη μία σύμπραξη, αλλά όλα στην πολιτική είναι ρευστά» σημείωσε ο κ. Φίλης αναφερόμενος στη συγκυβέρνηση.

Σημείωσε ακόμη πως «είναι προφανές ότι το δίλημμα των μελλοντικών κυβερνητικών συνεργασιών είναι ένα δίλημμα το οποίο αφορά άλλα κόμματα και όχι τον ΣΥΡΙZA. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής, προγραμματικές συγκλήσεις και παίρνει την πρωτοβουλία αυτή… Η κ. Παπακώστα είναι μία ιδιαίτερη ευαισθησία που η συμμετοχή της στην κυβέρνηση δυναμώνει την κυβερνητική πλειοψηφία. Δεν είναι πολιτικό κόμμα, είναι μία κίνηση πολιτική… Δεν χαλάει το προφίλ η κ. Παπακώστα. Στον ανασχηματισμό είναι πιο ισχυρή η συνιστώσα των ΑΝΕΛ με την ευρεία έννοια, αλλά αυτό έχει να κάνει με τη συγκυρία δεν έχει να κάνει με στρατηγική επιλογή».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024