Ο αποψινός αγώνας της ΑΕΚ με την Μπενφίκα στο ΟΑΚΑ (22:00, Cosmote Sport 2) για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League συμπίπτει με την επέτειο 16 ετών από το μυθικό 3-3 της Ένωσης με τους «γαλάκτικος» της Ρέαλ Μαδρίτης.

Οι Κιτρινόμαυροι είχαν υποδεχτεί στη Νέα Φιλαδέλφεια τον Ζινεντίν Ζιντάν και την παρέα του στις 2/10/2002 και κατάφεραν μάλιστα να προηγηθούν 3-1 με τα γκολ των Τσιάρτα (6′ με κετέλεση φάουλ), Μαλαδένη (25′) και Νικολαΐδη (28′). Για τη Βασίλισσα είχε πετύχει δύο γκολ ο «Ζιζού» (15′, 40′) και ένα ο Γκούτι (60′).

Εκείνη τη σεζόν μάλιστα η ΑΕΚ πιστώθηκε ένα ρεκόρ τερματίζοντας τον όμιλο με έξι ισοπαλίες σε ισάριθμκα παιχνίδια (με Ρέαλ, Ρόμα και Γκενκ).
Για τη βραδιά της 2ας Οκτωβρίου 2002 η ΠΑΕ ΑΕΚ προχώρησε στην ακόλουθη ανάρτηση στα social media:

«Μια από τις κορυφαίες εμφανίσεις ελληνικού συλλόγου στη φάση των ομίλων του UEFA Champions League σαν σήμερα, πριν από 16 χρόνια. Στις 2 Οκτωβρίου του 2002, η ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς παίζει στα ίσα και… κάτι παραπάνω την Ρεάλ Μαδρίτης του Ζινεντίν Ζιντάν και των άλλων αστέρων στο «Νίκος Γκούμας», προηγείται με 3-1 χάρη σε τέρματα των Τσιάρτα, Μαλαδένη, Νικολαΐδη και το τελικό 3-3 κολακεύει περισσότερο τους «Μερένχες» παρά τους Κιτρινόμαυρους, στο τελευταίο πολύ μεγάλο ευρωπαϊκό βράδυ της Ένωσης στον Ναό της μέχρι το επόμενο…»