Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Διαψεύδει τα περί μυστικής συνάντησης με Ζάεφ η Σπυράκη

Διαψεύδει τα περί μυστικής συνάντησης με Ζάεφ η Σπυράκη

Τι απαντά η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας

Η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, έδωσε τη δική της απάντηση σχετικά με τις συναντήσεις της με τον Ζόραν Ζάεφ, όπως υποστηρίζει δημοσίευμα της FAZ.

Οι αποκαλύψεις βασίζονται σε έγγραφα από πρακτικά συνεδριάσεων της κυβέρνησης των Σκοπίων και των πολιτικών ηγεσιών, καθώς και του προέδρου της ΠΓΔΜ. Οι συναντήσεις φέρονται να έχουν πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2017 και πριν από τον Μάιο του 2018.

Όπως αναφέρεται στα πρακτικά των συναντήσεων του Ζάεφ, ο Μητσοτάκης  του είχε στείλει ήδη από τον Δεκέμβριο του 2017 την έμπιστή του, ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη, προκειμένου, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, να του ανακοινώσει ποια είναι η θέση των Ελλήνων συντηρητικών για την επίλυση της «διαμάχης για την ονομασία».

«Πήγα να πάρω καφέ δίπλα από το ευρωκοινοβούλιο, δεν θυμάμαι πού ακριβώς, πήγαινα να πάρω το τρένο» ανέφερε η ίδια στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ωστόσο τόνισε ότι πέρα από αυτή την τυχαία συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ, δεν υπήρξε δεύτερη, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα.

«Δεν ήμουν απεσταλμένη του Μητσοτάκη», ξεκαθαρίζει η κ. Σπυράκη και προσθέτει: «Είχα οδηγία να παρουσιάσω τη θέση μας σε όλους τους εμπλεκόμενους. Γνωριζόμαστε με τον Ζάεφ και έχουμε κοινούς γνωστούς. Με τον Ντιμιτρόφ έχω συναντηθεί πολλές φορές». «Με ρώτησε ‘τι θα κάνετε;’ και του είπα ότι θα ψηφίσουμε ενάντια στον συμβιβασμό που προωθεί ο Τσίπρας και πως μέχρι τότε δεν είχαμε ως κόμμα καμία επίσημη ενημέρωση», ισχυρίστηκε η ίδια.

«Έγινε σε δημόσια θέα η συνάντηση με τον κ Ζάεφ. Ήταν τόσο ξεκάθαρη η θέση μας που πήγε στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια και είπε ότι με τον Τσίπρα θα έχουμε συμφωνία, τελεία» διευκρίνισε η κ. Σπυράκη μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και πρόσθεσε: «αν είχε γίνει οτιδήποτε, όταν μίλησα στη Βουλή των ΣΚοπίων και διατύπωσα τη διαφωνία μας με τη συμφωνία, δεν βρέθηκε ούτε ένας βουλευτής που να σηκωθεί και να πει άλλα μας είπατε κατ’ ιδίαν».

Δείτε επίσης

ΠΓΔΜ: Τι αποκαλύπτουν τα πρακτικά των συσκέψεων για όνομα, γλώσσα και ταυτότητα

Βιαστικός ο Ζάεφ: Να κλείσουμε τη συμφωνία πριν χάσει ο Τσίπρας τις εκλογές

Βολές Μαξίμου κατά ΝΔ για μυστική διπλωματία στο Σκοπιανό

ΝΔ: Εμείς λέμε ακριβώς τα ίδια και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024