Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Amazon: Οι εργαζόμενοι πέτυχαν αύξηση του κατώτατου μισθού

Amazon: Οι εργαζόμενοι πέτυχαν αύξηση του κατώτατου μισθού

Η εταιρεία Amazon ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα αυξήσει τον επόμενο μήνα τον κατώτατο μισθό στα 15 δολάρια την ώρα, για τους εργαζομένους της στις ΗΠΑ, θέλοντας να βάλει τέλος για τις κριτικές που δέχεται η εταιρεία, σχετικά με τις εργασιακές συνθήκες

Η εταιρεία Amazon ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα αυξήσει τον επόμενο μήνα τον κατώτατο μισθό στα 15 δολάρια την ώρα, για τους εργαζομένους της στις ΗΠΑ, θέλοντας να βάλει τέλος στις κριτικές που δέχεται η εταιρεία, σχετικά με τις εργασιακές συνθήκες.

Η εταιρεία έκανε γνωστό ότι θα προχωρήσει σε αύξηση του κατώτατου μισθού, ύστερα από πιέσεις που δέχτηκε από το κίνημα «Πολεμάμε για τα δεκαπέντε» (Fight for $15), καλώντας και τους ανταγωνιστές της να ακολουθήσουν τα βήματα της.

Ο νέος κατώτατος μισθός θα ωφελήσει πάνω από 250.000 εργαζόμενους στις ΗΠΑ, καθώς και περισσότερους από 100.000 εποχικούς υπαλλήλους οι οποίοι θα προσληφθούν σε ιστότοπους της Amazon σε ολόκληρη τη χώρα το επόμενο διάστημα. Σημειώνεται ότι, ο κατώτατος μισθός στις ΗΠΑ είναι στα 7,25 δολάρια.

«Ακούσαμε στις κριτικές που δεχόμασταν, σκεφτήκαμε πολύ τι θέλαμε να κάνουμε, και αποφασίσαμε ότι θέλουμε να ηγηθούμε» ανέφερε ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos. «Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή την αλλαγή και θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους ανταγωνιστές μας αλλά και άλλους εργαζόμενους να μας ακολουθήσουν».

«Θα δουλέψουμε για να κερδίσουμε την υποστήριξη του Κογκρέσου για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Ο σημερινός κατώτατος μισθός των 7,25 δολαρίων την ώρα θεσπίστηκε σχεδόν μια δεκαετία νωρίτερα», δήλωσε ο Jay Carney, αντιπρόεδρος της Amazon.

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τα οφέλη της Amazon, που περιλαμβάνουν:

– Υγειονομική περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής, οδοντιατρικής και οφθαλμιάτρους
– Εταιρική ασφάλιση ζωής και αναπηρίας
– Έως 20 εβδομάδες αμειβόμενης γονικής άδειας
– Career Choice, η οποία προπληρώνει το 95% των διδάκτρων των συνεργατών για μαθήματα σε πεδία υψηλής ζήτησης, ανεξάρτητα από το αν αυτές οι θέσεις εργασίας βρίσκονται στο Amazon ή σε άλλη εταιρεία
– Δεξιότητες καριέρας, που εκπαιδεύει ωριαία συνεργάτες σε κρίσιμες δεξιότητες εργασίας όπως η ετοιμασία βιογραφικού σημειώματος, πώς να επικοινωνιακές δεξιότηες, και τις βασικές γνώσεις υπολογιστή

Πέρυσι, η Walmart, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικών πωλήσεων παγκοσμίως, είχε προχωρήσει σε ανάλογη κίνηση ανέβασε το κατώτατο ωρομίσθιο στα 11 δολάρια, ενώ υποσχέθηκε ότι μέχρι το 2020 θα έχει αυξήσει το όριο στα 15 δολάρια.

Λίγους μήνες νωρίτερα, η εταιρεία της Walt Disney αύξησε επίσης τον κατώτατο μισθό των εργαζομένων της στα 15 δολάρια.

Ποιο είναι το κίνημα Fight for $15

Το κίνημα ξεκίνησε το 2012 όταν δύο εργαζόμενοι που δούλευαν στον τομέα του επισιτισμού, απολύθηκαν όταν ζήτησαν να αυξηθεί ο μισθός στους στα 15 δολάρια την ώρα.

Το κίνημα δραστηριοποιείται σε αλυσίδες καταστημάτων επισιτισμού, στον τομέα υγείας, στους βρεφονηπιοκόμους, σε εργαζόμενους στα αεροδρόμια και βεβαίως παλεύει για όσους εργάζονται αμισθί, σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Το κίνημα έχει καταφέρει να πετύχει αυξήσεις συνολικά για 22 εκατομμύρια ανθρώπους-συμπεριλαμβανομένου όσων εργαζομένων βρίσκονται πολύ κοντά στο να πετύχουν την αύξηση των 15 δολαρίων.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024