Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καταλονία: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους για την επέτειο του δημοψηφίσματος

Καταλονία: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους για την επέτειο του δημοψηφίσματος

Ο κόσμος που βγήκε σήμερα στους δρόμους θέλει να δείξει ότι το κίνημα υπέρ της ανεξαρτησίας δεν έχει ηττηθεί, δήλωσε ο 57χρονος Μαρσάλ Μάτα

Δεκάδες χιλιάδες Καταλανοί κατέκλυσαν το κέντρο της Βαρκελώνης με αφορμή την πρώτη επέτειο από το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησίας της Καταλονίας, ενώ διαδηλωτές προσπάθησαν να κλείσουν δρόμους και να αποκλείσουν σιδηροδρομικές γραμμές στο βορειοανατολικό τμήμα της ισπανικής περιφέρειας.

Φοιτητές πλημμύρισαν την κεντρική πλατεία της πόλης, κρατώντας τις σημαίες του αυτονομιστικού κινήματος με κίτρινο, κόκκινο και μπλε χρώμα και φωνάζοντας συνθήματα όπως «1η Οκτωβρίου, δεν συγχωρούμε, δεν ξεχνούμε». Σε κοντινή απόσταση, διαδηλωτές πέταγαν πυροτεχνήματα και καπνογόνα.

Ο κόσμος που βγήκε σήμερα στους δρόμους θέλει να δείξει ότι το κίνημα υπέρ της ανεξαρτησίας δεν έχει ηττηθεί, δήλωσε ο 57χρονος Μαρσάλ Μάτα.

«Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν έληξε εκείνη την ημέρα (πέρυσι). Και αν και το βλέμμα της υφηλίου δεν βρίσκεται πλέον στραμμένο πάνω μας, εμείς θα συνεχίσουμε να πιέζουμε» σημείωσε.

Από την πλευρά της η 55χρονη Μαρία ντελ Μαρ Λιαδρό, που τάσσεται υπέρ της ενότητας της χώρας, υποστήριξε πως «υπάρχουν πολλοί από εμάς, όμως δεν κάνουμε τόσο θόρυβο. Θα μπορούσαν να μας αντιμετωπίσουν με άσχημο τρόπο, θα μπορούσαν να κάνουν διακρίσεις σε βάρος μας».

Σε άλλες περιοχές της περιφέρειας, εκατοντάδες διαδηλωτές επιχείρησαν να κλείσουν δρόμους και σιδηροδρομικές γραμμές, γρήγορα, ωστόσο, διαλύθηκαν από τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024