«Οι συμφωνίες ούτε επιβάλλονται ούτε μπορεί να υπάρξουν χωρίς τους λαούς» είναι το μήνυμα του επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, στον απόηχο του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ.

Όπως τόνισε, «από αύριο δεν υπάρχει αυτό που ξέραμε ως πολιτικό σκηνικό στη γειτονική χώρα, το δημοψήφισμα διαμόρφωσε μια νέα κατάσταση, δεν υπάρχει Βουλή, είναι αναξιόπιστη και έχει χάσει κάθε επαφή με την κοινωνία».

Στο πλαίσιο αυτό, έκανε λόγο και για «τέλος» του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΛΑΕ, «το ΝΑΤΟ επενέβη χονδροειδώς και απέτυχε. Εδώ που φτάσαμε, οι πολίτες εναντιώθηκαν τώρα και στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ» ανέφερε, προσθέτοντας πως «αυτό το όχι είναι όχι και στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

«Τα Βαλκάνια δε θέλουν ούτε κηδεμόνες ούτε προστάστες» κατέληξε ο ίδιος.

Μαριάς: Κατάπτυστη συμφωνία για τα εθνικά μας συμφέροντα

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του κόμματος «Ελλάδα-Άλλος Δρόμος» και ευρωβουλευτής, Νότης Μαριάς, τόνισε πως «η τεράστια αποχή δείχνει ότι οι Σκοπιανοί δεν επιθυμούν να πάνε στην πορεία την οποία τους είχαν εξαναγκάσει».

Παράλληλα, έκανε λόγο για «κατάντια» της ελληνικής πολιτικής στο ζήτημα αυτό, χαρακτηρίζοντας κατάπτυστη τη συμφωνία για τα εθνικά μας συμφέροντα, ενώ μίλησε για αδυναμία και αμηχανία σε όσους μπήκαν στο άρμα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.