
Να επικυρώσει τη συμφωνία καλεί το κοινοβούλιο ο Ζάεφ
«Άνω του 90% του συνόλου των ψήφων ήταν υπέρ του «ναι», επομένως είναι η σειρά του Κοινοβουλίου να επικυρώσει τη βούληση της πλειοψηφίας» είπε ο σκοπιανός πρωθυπουργός στο Γαλλικό Πρακτορείο
Το «90% και πλέον» των πολιτών που ψήφισαν σήμερα στο δημοψήφισμα ενέκρινε τη συμφωνία με την Ελλάδα και το κοινοβούλιο πρέπει να «επικυρώσει τη βούληση της πλειοψηφίας» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, ξεκαθαρίζοντας ότι οι συμμετέχοντες είναι αυτοί που διαμορφώνουν τις εξελίξεις και δίνοντας το στίγμα ότι συνεχίζει κανονικά με την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
«Άνω του 90% του συνόλου των ψήφων ήταν υπέρ του «ναι», επομένως είναι η σειρά του Κοινοβουλίου να επικυρώσει τη βούληση της πλειοψηφίας» είπε ο Ζόραν Ζάεφ στο AFP.
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, ο σκοπιανός πρωθυπουργός τόνισε ότι η ψήφος των πολιτών είναι αποδεκτή και το αποτέλεσμα θα σηματοδοτήσει τις πολιτικές ενέργειες εντός Κοινοβουλίου.
«Σέβομαι την ετυμηγορία όσων ψήφισαν. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είπε «ναι»» δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, οι πολίτες απέδειξαν ότι είναι ένα κομμάτι των ευρωπαϊκών θεσμών, παρά το μποϊκοτάζ.
«Το αποτέλεσμα είναι αποδεκτό από όλους, οι ψηφοφόροι ψήφισαν με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια» υποστήριξε ο πρωθυπουργός της χώρας.
- Ομπράντοβιτς: «Ο Παναθηναϊκός είναι πιο σημαντικός από όλους μας – Να είμαστε οικογένεια» (vid)
- Πύργος: Πώς εξαπάτησαν 88χρονο και του άρπαξαν 80.000 ευρώ
- Η Υπουργός Σοφία Ζαχαράκη στον Δήμο Λαυρεωτικής
- Νέες αποχωρήσεις από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξαρτητοποιήθηκαν Μπάρκας και Βέττα
- Κίτρινη κάρτα από τις Βρυξέλλες για τις SLAPPs
- Νίστρουπ: «Αξίζαμε να χάσουμε από τη Ραπίντ, είναι καλό που φάγαμε αυτό το χτύπημα»

