
Να επικυρώσει τη συμφωνία καλεί το κοινοβούλιο ο Ζάεφ
«Άνω του 90% του συνόλου των ψήφων ήταν υπέρ του «ναι», επομένως είναι η σειρά του Κοινοβουλίου να επικυρώσει τη βούληση της πλειοψηφίας» είπε ο σκοπιανός πρωθυπουργός στο Γαλλικό Πρακτορείο
Το «90% και πλέον» των πολιτών που ψήφισαν σήμερα στο δημοψήφισμα ενέκρινε τη συμφωνία με την Ελλάδα και το κοινοβούλιο πρέπει να «επικυρώσει τη βούληση της πλειοψηφίας» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, ξεκαθαρίζοντας ότι οι συμμετέχοντες είναι αυτοί που διαμορφώνουν τις εξελίξεις και δίνοντας το στίγμα ότι συνεχίζει κανονικά με την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
«Άνω του 90% του συνόλου των ψήφων ήταν υπέρ του «ναι», επομένως είναι η σειρά του Κοινοβουλίου να επικυρώσει τη βούληση της πλειοψηφίας» είπε ο Ζόραν Ζάεφ στο AFP.
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, ο σκοπιανός πρωθυπουργός τόνισε ότι η ψήφος των πολιτών είναι αποδεκτή και το αποτέλεσμα θα σηματοδοτήσει τις πολιτικές ενέργειες εντός Κοινοβουλίου.
«Σέβομαι την ετυμηγορία όσων ψήφισαν. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είπε «ναι»» δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, οι πολίτες απέδειξαν ότι είναι ένα κομμάτι των ευρωπαϊκών θεσμών, παρά το μποϊκοτάζ.
«Το αποτέλεσμα είναι αποδεκτό από όλους, οι ψηφοφόροι ψήφισαν με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια» υποστήριξε ο πρωθυπουργός της χώρας.
- Έρευνα της Αντιτρομοκρατικής στο σπίτι του τέταρτου συλληφθέντα για τη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα
- Συναγερμός για φωτιά σε δασική έκταση στα Βίλια
- Αυτόνομη πρόσβαση σε 4 παραλίες του Δήμου Κορινθίων
- Η Μοντερέι του Αλμέιδα δίνει 8 εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ για τον Πινέδα
- Καστοριά: Αποκάλεσε «χοντρή» την ανιψιά της και συνελήφθη για body shaming
- «Super Paradise» – Η ιστορία της Μυκόνου σε μια νέα κινηματογραφική προβολή στην Αθήνα
