Ήταν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτικές βραδιές των τελευταίων ετών. Το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ για την αποδοχή ή όχι της συμφωνίας των Πρεσπών μονοπώλησε το ενδιαφέρον του κόσμου. Όπως και οι εξελίξεις από τη γειτονική χώρα και οι αναλύσεις για την επόμενη ημέρα σε Ελλάδα και Σκόπια.

Και το intv ήταν εκεί να καλύψει ζωντανά αυτό το τόσο σημαντικό γεγονός. Σε έναν μαραθώνιο ενημέρωσης που κράτησε έξι ώρες, εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των κομμάτων, δημοσιογράφοι, έγκυροι αναλυτές και διεθνολόγοι κατέθεσαν τις απόψεις τους για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ, τις διεθνείς αντιδράσεις και προεκτάσεις που είχε η ετυμηγορία των πολιτών της γειτονικής χώρας.

Με απόλυτο επαγγελματισμό, αμεσότητα, συνεχή βίντεο, ρεπορτάζ κι εύστοχες τοποθετήσεις, οι εργαζόμενοι του intv με την αρωγή των δημοσιογράφων από τις εφημερίδες «Τα Νέα» και «Το Βήμα» πέτυχαν τον στόχο που είχε τεθεί γι’ αυτόν τον εξάωρο μαραθώνιο: Να ενημερώσουν τους πολίτες για το κρίσιμο δημοψήφισμα.

Με ανταποκρίσεις από τα Σκόπια, τις Βρυξέλλες, τη Μόσχα, με ζωντανές συνδέσεις από τα στρατηγεία των κομμάτων και με συνεχείς ενημερώσεις για τις εξελίξεις, το intv στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Κι επιβραβεύτηκε από τον κόσμο.

Χιλιάδες πολίτες είδαν τα γεγονότα λεπτό προς λεπτό από τις τρεις ιστοσελίδες του ομίλου (in.gr, tanea.gr, tovima.gr) και τις αντίστοιχες σελίδες στο facebook.

Επιβραβεύτηκε και από τους δεκάδες καλεσμένους που αποδέχθηκαν την πρόσκληση και συνέθεσαν εξαιρετικά ενδιαφέροντα στρογγυλά τραπέζια στο σύγχρονο στούντιο του intv. Μεταξύ αυτών οι Κ. Χατζηδάκης, Γ. Μπαλάφας, Π. Λαφαζάνης. Ζ. Κωνσταντοπούλου, Ν. Φίλης, Μ. Βορίδης, Δ. Παπαδημούλης, Μ. Σπυράκη, Αλ. Μαλλιάς, Ν. Ξυδάκης.

Σε ένα άψογο σκηνικό, άρτιο τεχνολογικά, το intv έκανε πρεμιέρα καλύπτοντας απόλυτα το σημαντικό γεγονός του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ.

Κι έπεται συνέχεια…