«Να δείξουμε έμπρακτα και σαφέστερα ποιος είναι πραγματικά ο ΣΥΡΙΖΑ και ποιους θέλει να εκπροσωπεί» προτρέπει ο πρώην υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, επισημαίνοντας ακόμα ότι «απαιτείται να συζητήσουμε διεξοδικά – και αυτοκριτικά – την εμπειρία της διακυβέρνησης αυτά τα τρία χρόνια».

Ο «θεωρητικός» του ΣΥΡΙΖΑ και ιδεολογικός μέντορας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και άλλων στελεχών της «νέας γενιάς» του κόμματος, όπως ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κ.ά., καταθέτει στη συνέντευξη που ακολουθεί τη δική του θέση για την «επόμενη μέρα»: «Η κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την πρακτική της σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς. Οχι για την εικόνα της, αλλά για το καλό του τόπου» υπογραμμίζει.

Ο καθηγητής Φιλοσοφίας των Επιστημών του ΕΜΠ και εκ των μελετητών του θεμελιωτή του δομικού μαρξισμού Λουί Αλτουσέρ μιλάει ακόμα για τις «τάσεις», για την Κεντροαριστερά και το Κέντρο που «θα όφειλαν να ωριμάσουν», όπως σημειώνει, αλλά και τους συγκυβερνώντες ΑΝΕΛ, για τους οποίους εκτιμά ότι «δεν θα θελήσουν να ρίξουν την κυβέρνηση».

Διαβάστε περισσότερα εδώ