«Οι καταγγελίες του Παναγιώτη Λαφαζάνη περί παρακρατικής παρακολούθησής του είναι πολύ σοβαρές» αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

Επιβεβαιώνουν, προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκτρέπεται μέρα με τη μέρα σε απαράδεκτες μεθόδους που συναντά κανείς μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα. «Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί πια να κρύβεται. Οι πρακτικές που επιστρατεύει ακόμη και σε βάρος πρώην συντρόφων του μαρτυρούν τον καθεστωτισμό και την αλαζονεία του έναντι όλων των πολιτικών του αντιπάλων».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος ανέλαβε από τον Μάρτιο του 2018 να σταματήσει τις πολιτικές κινήσεις, τα κόμματα και τους μεμονωμένους πολίτες που αντιδρούσαν στους πλειστηριασμούς.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, όπως αποκαλύπτεται από επίσημα έγγραφα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία με την οποία διώκονται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ακόμη τέσσερα πρόσωπα η Ελληνική Αστυνομία είχε συγκροτήσει ειδικό συνεργείο από άντρες της Ασφάλειας που υποδύονταν τους εικονολήπτες βιντεοσκοπώντας τις συγκεντρώσεις της Λαϊκής Ενότητας έξω από συμβολαιογραφικά γραφεία και κατέγραφαν έναν προς έναν τους διαδηλωτές που προσπαθούσαν να αποτρέψουν τους πλειστηριασμούς ακινήτων.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση ανέθεσε στο Τμήμα Προστασίας του Κράτους να ετοιμάσει μια βαριά δικογραφία εναντίον των πολιτικών της αντιπάλων.

Το τμήμα της Ασφάλειας που ανέλαβε την διεκπεραίωση ζήτησε και έλαβε άδεια από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για χρήση συσκευών καταγραφής εικόνας και ήχου με το επιχείρημα ότι «έτσι επιτρέπεται η ταυτοποίηση των δραστών και ο βαθμός συμμετοχής τους στις άδικες πράξεις».

«Ζούμε σε μια σκοτεινή εποχή, που όποιος αντιστέκεται, όποιος διαμαρτύρεται, όποιος προσπαθεί να προασπίσει δικαιώματα, βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα», είπε νωρίτερα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, αναφερόμενος στις αποκαλύψεις ότι άντρες της Ασφάλειας, παριστάνοντας τους εικονολήπτες, παρακολουθούσαν μέλη της Λαϊκής Ενότητας προκειμένου να στοιχειοθετήσουν κατηγορίες εναντίων τους, κατά την διάρκεια των διαμαρτυριών τους για τους πλειστηριασμούς.

Αναφερόμενος στην κλήση του για απολογία, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας είπε «η δικογραφία προέρχεται από τα άδυτα του Μαξίμου. Τυπικά προέρχεται από το αμαρτωλό τμήμα της προστασίας του Κράτους και της Δημοκρατίας».

Γράψτε το σχόλιό σας