Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Όχι» της Μέρκελ σε Ερντογάν για απελάσεις «γκιουλενιστών»

«Όχι» της Μέρκελ σε Ερντογάν για απελάσεις «γκιουλενιστών»

Ο Ερντογάν κάλεσε τη Γερμανία να χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση το δίκτυο του Γκιουλέν, με τη Μέρκελ να απαντά πως χρειαζόμαστε περισσότερα στοιχεία για να χαρακτηρίσουμε τους γκιουλενιστές τρομοκράτες

Η Γερμανία χρειάζεται περισσότερα στοιχεία για να χαρακτηρίσει «τρομοκρατική» την οργάνωση του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ, απαντώντας ουσιαστικά στο κάλεσμα που απηύθυνε νωρίτερα προς τη χώρα της ο τούρκος πρόεδρος για απέλαση των «γκιουλενιστών».

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο με τον Ταγίπ Ερντογάν, η Μέρκελ δήλωσε επίσης πως η Γερμανία αναζητεί πρόσωπα, την έκδοση των οποίων ζητεί η Τουρκία με κατηγορίες για «τρομοκρατία», αλλά δεν είναι βέβαιο πως αυτά βρίσκονται στη Γερμανία.

«Αντιμετωπίζουμε με μεγάλη σοβαρότητα τα στοιχεία που παρέχει η Τουρκία, όμως χρειαζόμαστε περισσότερο υλικό αν πρόκειται να χαρακτηρίσουμε (την οργάνωση του Γκιουλέν) με τον ίδιο τρόπο που έχουμε χαρακτηρίσει το (κουρδικό) PKK» δήλωσε η καγκελάριος.

Πριν από τις δηλώσεις της Μέρκελ, ο Ερντογάν μιλώντας στην ίδια συνέντευξη, κάλεσε τη Γερμανία να χαρακτηρίσει «τρομοκρατική οργάνωση» το δίκτυο του Γκιουλέν, τον οποίο θεωρεί ενορχηστρωτή της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος του 2016 και να εκδώσει τους εκατοντάδες υποστηρικτές του που διαμένουν στη Γερμανία.

Η Yeni Asir, μια μικρή φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, αναφέρει σήμερα πως η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών MIT έχει δώσει στη Γερμανία έναν κατάλογο 69 υπόπτων για τρομοκρατία και πως ο Ερντογάν θα ζητήσει από την Μέρκελ να τους εκδώσει.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται ο καταδικασμένος στην Τουρκία για «κατασκοπεία» δημοσιογράφος Τζαν Ντουντάρ, κούρδοι και αριστεροί ακτιβιστές, καθώς και πρόσωπα που κατηγορούνται για σχέσεις με τον Γκιουλέν.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024