Με μία εκβιαστική ανακοίνωση -που εξέδωσε μετά το επεισοδιακό συμβούλιο της Παρασκευής 28/9- η Super League απειλεί να μη συναινέσει στην αναδιάρθρωση των κατηγοριών, αν δεν αλλάξει η προκήρυξη που προβλέπει τη διεξαγωγή μπαράζ ανάμεσα στον 13ο της πρώτης κατηγορίας και τον 2ο της Football League.

Ο συνεταιρισμός εμμένει στη θέση του για υποβιβασμό τριών ομάδων και δεν αποδέχεται τον αγώνα διαβάθμισης, παρ’ ότι απορρίφθηκε η σχετική προσφυγή που κατέθεσε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε μάλιστα, μετά το τέλος του συμβουλίου θέτει θέμα ακύρωσης της αναδιάρθρωσης, εφόσον δεν περάσει το αίτημα του να μην γίνει μπαράζ.

«Αποφάσισε να εμμείνει στην ψηφισθείσα προκήρυξη (δηλαδή στον υποβιβασμό τριών ομάδων μόνο, χωρίς διεξαγωγή μπαράζ) και σε περίπτωση που αυτό δε γίνει δεκτό από την ΕΠΟ τότε θα επανεξετάσει τη θέση του συνολικά ως προς το ζήτημα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Αυτό βέβαια σημαίνει ότι θα «ακυρωθεί» το τηλεοπτικό συμβόλαιο που έχει η ΕΡΤ με τις επτά ομάδες και το πρωτάθλημα θα τιναχτεί στον αέρα. Μπάχαλο προ των πυλών δηλαδή…

Η ανακοίνωση της Λίγκας

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League έλαβε, μεταξύ άλλων, τις ακόλουθες αποφάσεις:

1) Αποφάσισε να εμμείνει στην ψηφισθείσα προκήρυξη (δηλαδή στον υποβιβασμό τριών ομάδων μόνο, χωρίς διεξαγωγή μπαράζ) και σε περίπτωση που αυτό δε γίνει δεκτό από την ΕΠΟ τότε θα επανεξετάσει τη θέση του συνολικά ως προς το ζήτημα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών».

2) Εξουσιοδοτήθηκε ο Πρόεδρος της S.L. να καταρτίσει τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις και να συγκαλέσει την ετήσια Γενική Συνέλευση η οποία θα κρίνει επ’αυτών.

3) Εγκρίθηκε το πρόγραμμα 7ης-11ης αγωνιστικής το οποίο θα αναρτηθεί εντός των προσεχών ημερών προκειμένου να εξετασθεί η δυνατότητα ικανοποίησης σχετικών αιτημάτων.

4) Το αίτημα της ΠΑΕ Άρης για τον ορισμό ξένων διαιτητών θα διαβιβαστεί στην ΚΕΔ».