Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δικηγόρος οικογένειας Κωστόπουλου: Υπερβολική βία της ΕΛ.ΑΣ. σε έναν ημιθανή άνθρωπο

Δικηγόρος οικογένειας Κωστόπουλου: Υπερβολική βία της ΕΛ.ΑΣ. σε έναν ημιθανή άνθρωπο

Η κ. Παπαρρούσου σχολίασε την τοποθέτηση του προέδρου των Αστυνομικών Υπαλλήλων

«Υπερβολική, αναίτια και παράνομη» χαρακτήρισε η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου την βία που ασκήθηκε στον τραυματισμένο νεαρό την ώρα της σύλληψης του.

Το βίντεο που ήρθε τα τελευταία εικοσιτετράωρα στη δημοσιότητα δείχνει ομάδα αστυνομικών να τον χτυπούν την ώρα που προσπαθούν να του περάσουν χειροπέδες παρόλο που βρισκόταν αναίσθητος στο έδαφος και δεν προέβαλε καμία αντίσταση. Τα πλάνα, που διαρκούν 1,5 λεπτό έχει τραβήξει περαστικός με κινητό και εκτός από την βία που ασκούν οι αστυνομικοί, ένας εξ αυτών κρατάει με γυμνά χέρια ένα μαχαίρι.

Η Άννυ Παπαρρούσου μιλώντας στον ANT1 ανέφερε ότι: «Πρόκειται για άσκηση υπερβολικής, αναίτιας παράνομης βίας σε έναν άνθρωπο ημιθανή και αυτό δείχνει την υπερβολή». Όπως είπε η ίδια αναφερόμενη στα νομικά μέτρα που θα λάβει η οικογένεια του 33χρονου, «η οικογένεια θα πράξει τα δέοντα».

Η δικηγόρος σχολίασε ακόμα τη δήλωση του προέδρου των Αστυνομικών Υπαλλήλων Δημοσθένης Πάκου ότι «οι αστυνομικοί άσκησαν την απαραίτητη βία» και ότι «αυτή είναι η πρακτική και σε όποιον αρέσει». Η κ. Παπαρρούσου είπε ότι, «η ποιότητα των δηλώσεων είναι ανάλογη με αυτήν της αντίδρασης μπροστά σε έναν άνθρωπο που ψυχορραγούσε».

Το Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου στις 19:00 διοργανώνεται πορεία διαμαρτυρία για τον Ζακ Κωστόπουλο στο σημείο που έχασε τη ζωή του. Οι διοργανωτές ζητούν τη διερεύνηση όλων των αποδεικτικών στοιχείων και την απόδοση δικαιοσύνης.

Διοργανωτές της πορείας είναι οι οργανώσεις «Υπερήφανοι Γονείς», «Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας», «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο», «Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ)», «ΟΛΚΕ», «Proud Seniors Greece (ομάδα υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ 50+)»,  «Πολύχρωμο Σχολείο»,  «Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ Εργασιακής Υποστήριξης», «Athens Pride», «Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή»,  PRAKSIS.

Μαυροειδάκος: Νόμιμη αστυνομική βία

Αντίστοιχες δηλώσεις με αυτές του κ. Πάκου έκανε το πρωί της Παρασκευής και ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Αυτή είναι η διεθνής αστυνομική πρακτική για να χειροπεδήσεις άτομο που είναι επικίνδυνο» τόνισε ο κ. Μαυροειδάκος επικαλούμενος μαρτυρίες συναδέλφων του ότι ο Ζακ Κωστόπουλος «αντιστεκόταν». «Κάνουν άριστα τη δουλειά τους. Δεν θα πάει ο αστυνομικός με τριαντάφυλλο για να χειροπεδήσει κάποιον» πρόσθεσε ο ίδιος.

Γεροβασίλη: Άπλετο φως στην υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου

Την διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έγινε η σύλληψη του 33χρονου ανακοίνωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη σε τηλεοπτική της συνέντευξη στον ANT1.

Η υπουργός τόνισε ότι θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι «δεν πρέπει να καταδικάζουμε εκ των προτέρων».

«Πρέπει να δούμε αν κάποιοι έχουν ξεπεράσει τα όρια του επαγγελματισμού», ανέφερε η ίδια με αφορμή την έρευνα για τη συμπεριφορά ανδρών της ΔΙΑΣ, κατά τη σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου.

Η Όλγα Γεροβασίλη είπε μεταξύ άλλων: «Θέλουμε άπλετο φως στη συμπεριφορά όλων των εμπλεκομένων και των 8 αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ. Θα δούμε αν η συμπεριφορά των αστυνομικών ήταν η δέουσα. Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. έχει διατάξει συμπληρωματική έρευνα. Η αστυνομία κάνει καλά τη δουλειά της, αλλά υπάρχουν και κακές συμπεριφορές. Δεν πρέπει να καταδικάζουμε εκ των προτέρων και δεν μπορούμε να μιλάμε συλλήβδην για όλους. Η ομάδα ΔΙΑΣ είναι στο μάτι του κυκλώνα και αντιμετωπίζει πολύ δύσκολα περιστατικά, είναι κομμάτι του κατασταλτικού μηχανισμού. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Nα δούμε αν έχουν ξεπεράσει τα όρια του επαγγελματισμού. Η αστυνομία είναι δίπλα στον πολίτη. Δεν θα κουκουλώσουμε περιστατικά».

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024