Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πρώτη γεύση ποιότητας από Τουρέ, καθάρισε ο Μάνος

Πρώτη γεύση ποιότητας από Τουρέ, καθάρισε ο Μάνος

Αποθεώθηκε στη θετική 58λεπτη επανεμφάνιση του με τον Ολυμπιακό ο Γιάγια Τουρέ, σκόραρε στο επίσημο ντεμπούτο του με τους Ερυθρόλευκους ο Δημήτρης Μάνος και καθάρισε στο ματς Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό (1-0)

Υστερα από 4.519 μέρες ο Γιάγια Τουρέ αγωνίστηκε ξανά με τη φανέλα του Ολυμπιακού (φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού) και κατέθεσε δείγματα της ποιότητας του στην 58λεπτη εμφάνισή του κόντρα στο Λεβαδειακό στο Καραϊσκάκη.

Οι Ερυθρόλευκοι νίκησαν εν τέλει 1-0 (1η αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου) με τον σέντερ φορ Δημήτρη Μάνο να σκοράρει (68′) στο επίσημο ντεμπούτο του με την ομάδα και τον δεξιό μπακ Γιάννη Μασούρα να πιστώνεται ασίστ, επίσης στην παρθενική του συμμετοχή με τους Πειραιώτες.

Όλα γύρω από τον Τουρέ

Ο Γιάγια Τουρέ μπήκε στην τριάδα των κεντρικών χαφ, στο 4-2-3-1 πίσω απο τον μοναδικό προωθημένο Μάνο με τις επιθέσεις του Ολυμπιακού να περνούν σχεδόν όλες από τα πόδια του. Ο Μαρτίνς παρέταξε μια 11αδα γεμάτη με νέα πρόσωπα μοιράζοντας ευκαιρίες σε όλους. Σα, Μασούρας, Μιράντα, Σισέ και Κούτρης στην άμυνα, Γκιγιέρμε, Ανδρούτσος στον άξονα και Βρουσάι, Ναουέλ στα άκρα συμπλήρωσαν το βασικό σχήμα. Απέναντι στον Λεβαδειακό που στήθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο αμυντικά, δεν μπόρεσε να βρει τους χώρους που θα ήθελε ψάχνοντας κυρίως απο τα άκρα. Το πρώτο ημίχρονο μάλιστα έκλεισε με μια καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό, στο 37΄με τον Μάνο, μετά απο έξοχη πάσα του Τουρέ στον Μασούρα και σέντρα του τελευταίου και δύο μεγάλες ευκαιρίες για τον Λεβαδειακό με τον Μανγκά (32΄) και τον Γιακουμάκη στο 43΄.

Ο Τουρέ 24 μέρες μετά τον ερχομό του στον Ολυμπιακό κατέθεσε στο χορτάρι δείγματα της τεράστιας ποιότητας του. Προφανώς και θέλει χρόνο ακόμη και να φτάσει στο 100% των δυνατοτήτων του, όμως αναλογικά για πρώτο ματς με τη νέα του ομάδα σε μια… πειραματική 11αδα με πολλούς νέους παίκτες μαζί τα συμπεράσματα είναι σίγουρα θετικά. Το σημαντικό για τον Τουρέ και τον Ολυμπιακό είναι πως μπήκε πλέον για τα καλά στην δράση και απο εδώ και στο εξής τα πράγματα θα είναι μόνο καλύτερα. Και για τον Τουρέ και για τον Ολυμπιακό.

Μάνος και 1-0

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά και πίεσε πολύ τον Λεβαδειακό κλείνοντας οριστικά κάθε προσπάθεια για αντεπίθεση. Ο Μασούρας στο 51′ απείλησε, ενώ στο 68′ ήρθε το γκολ του έκρινε το ματς με τον Μασούρα να κάνει έξοχη σέντρα και τον Μάνο με ωραία καρφωτή κεφαλιά να διαμορφώνει το 1-0. Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε απόλυτα χάνοντας και άλλες ευκαιρίες στην συνέχεια με Χασάν και Γκιγιέρμε χωρίς όμως να μπορέσει να ανεβάσει τον δίκτυ του σκορ.

Ξεχώρισε ο Γκιγιέρμε

Σα, Μασούρας, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Ανδρούτσος, Ναουέλ και Μάνος πραγματοποίησαν την πρώτη τους φετινή παρουσία με τα ερυθρόλευκα με τον Βραζιλιάνο κεντρικό χαφ να ξεχωρίζει με την απόδοση του. Ο Γκιγιέρμε ήταν πολύ καλός σε όλη την διάρκεια του αγώνα δείχνοντας έτοιμος για τα επόμενα δύσκολα ματς την ώρα που και ο Ναουέλ ήταν δραστήριος παρότι δεν απέφυγε τα λάθη. Όπως και να έχει ήταν ένα ματς ειδικών συνθηκών για τους ερυθρόλευκους με 11αδα που λογικά δύσκολα θα την ξαναδούμε ώστε απο την μια να πάρουν ευκαιρίες άπαντες από τον Μαρτίνς και από την άλλη να πάρουν ανάσες αυτοί που έχουν σηκώσει το βάρος των αγώνων έως τώρα. Μια βραδιά που άπαντες θα την θυμούνται γιατί απλά ο τεράστιος Γιάγια Τουρέ επέστρεψε στην δράση και «ζεσταίνεται» για τα σπουδαία που ακολουθούν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1-0

ΗΜΙΧΡΟΝΟ: 0-0

Σκόρερ: 68΄Μάνος

Κίτρινες: 62’ Χατζηλάμπρος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Μασούρας, Σισέ, Μιράντα, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Ανδρούτσος (59′ Χασάν), Ναουέλ (83′ Πάρντο), Τουρέ (58′ Νάτχο), Βρουσάι, Μάνος

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Μπάγιτς, Χατζηλάμπρος, Κρνέτα, Αντιλέχου, Παντελιάδης, Καραχάλιος, Μητρόπουλος (70′ Νανγκίς), Μανγκά (46′ Νίκας), Σαβαντογκό, Γιακουμάκης, Ιωαννίδης (56′ Όμο)

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024