Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καταιγίδα προβλημάτων έφερε ο «Ξενοφών»

Καταιγίδα προβλημάτων έφερε ο «Ξενοφών»

Τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια, τα σχολεία θα παραμείνουν και αύριο κλειστά σε Αττική, Πελοπόννησο, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά

Μια σειρά από προβλήματα έφερε μαζί του ο «Ξενοφών», καθώς «πάγωσε» τη λειτουργία σχολείων, παιδικών σταθμών και των λιμανιών.

Τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια, τα σχολεία θα παραμείνουν και αύριο κλειστά σε Αττική, Πελοπόννησο, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ η κακοκαιρία θα συνεχιστεί με την εμφάνιση του μεσογειακού κυκλώνα να αναμένεται την Παρασκευή. Το ασυνήθιστο φαινόμενο για τη χώρα μας δημιουργείται μια ή δύο φορές το χρόνο στη Μεσόγειο

Συγκεκριμένα, αύριο, Παρασκευή, δε θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Αττικής.

Αυτό αποφάσισε η περιφερειάρχης, Ρένας Δούρου, «λόγω των ιδιαίτερα έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης των μαθητών».

«Αύριο κλειστοί θα μείνουν και οι δημοτικοί παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί στους δήμους Αθηναίων και Πειραιώς. Στον Πειραιά μάλιστα θα παραμείνουν κλειστές και οι παιδικές χαρές.

»Μετά από συνεννόηση με την Περιφέρεια Αττικής και με τη Διεύθυνση Α’ βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης, θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, κλειστά τα σχολεία Α’βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Πειραιά, λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων.

»Κλειστές θα παραμείνουν και οι παιδικές χαρές του Δήμου Πειραιά για λόγους ασφαλείας» αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου.

Κλειστές λόγω καιρού θα μείνουν αύριο και οι σχολικές μονάδες σε Πελοπόννησο-Ζάκυνθο-Κεφαλονιά.

Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, ενώ δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο για τον Αργοσαρωνικό.

Κλειστές είναι οι γραμμές Ρίο-Αντίρριο, Γλύφα Φθιώτιδας-Αγιόκαμπος, Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα- Αιδηψός, Καβάλα-Πρίνος, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη,Κέρκυρα-Λευκίμμη. Ανοιχτή είναι η γραμμή Κεραμωτή Λιμένας Θάσου.

Από τα Λιμεναρχεία Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Κυλλήνης επιτρέπεται κανονικά ο απόπλους στα καράβια αλλά λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα «ανοιχτά» οι πλοίαρχοι των καραβιών δεν διακινδυνεύουν τη μεταφορά των επιβατών.

Απίστευτο βίντεο από το λιμάνι της Ραφήνας δείχνει το Superunner να προσπαθεί να κρατηθεί στην προβλήτα και να σκαμπανεβάζει με ανέμους που φτάνουν 9-10 μποφόρ.

Απίστευτο βίντεο τώρα από το λιμάνι της Ραφήνας με το Superunner να προσπαθει να κρατηθεί στην προβλήτα και να σκαμπαναβάζει με ανέμους που φτάνουν 9-10 μποφόρ, έχοντας δέσει όλους τους κάβους…Βίντεο: Tasos pap…

Δημοσιεύτηκε από Forecast Weather Greece στις Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί, από χθες το πρωί έως αυτή την ώρα, περισσότερες από 520 κλήσεις, από την περιοχή της Αττικής, για πτώσεις δένδρων ή απομακρύνσεις διαφόρων αντικειμένων, λόγω των δυνατών ανέμων στο λεκανοπέδιο.

Ζημιές στο Ασλάν Τζαμί από τους ανέμους

Οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν από τη νύχτα στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων, είχαν ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει η κορυφή του μιναρέ στο Ασλάν Τζαμί, όπου στεγάζεται το δημοτικό μουσείο Ιωαννίνων.

Την τελευταία διετία είχαν διαπιστωθεί προβλήτα στον μιναρέ, μάλιστα η υπόθεση είχε απασχολήσει και το δημοτικό συμβούλιο, όμως τα καιρικά φαινόμενα πρόλαβαν τις εργασίες υποστήριξής του.

Μέτρα αυτοπροστασίας από τη ΓΓΠΠ

Μέτρα αυτοπροστασίας προτείνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ζητώντας από τους πολίτες να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα λόγω των έντονων καιρικών φαινόμενων.

Παράλληλα, η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την κακοκαιρία.

Διαβάστε επίσης:

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024