Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νέο σκεπτικό στη διδασκαλία της Ιστορίας στα σχολεία

Νέο σκεπτικό στη διδασκαλία της Ιστορίας στα σχολεία

Στα προτεινόμενα προγράμματα σπουδών ο ελληνικός εμφύλιος, η τζιχάντ και το Ολοκαύτωμα

Εντός των επόμενων ημερών, στις 9 Οκτωβρίου εκτός απροόπτου, θα δρομολογηθούν σημαντικές αλλαγές στη διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας στα σχολεία από τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου. Οι αλλαγές αυτές θα βασιστούν στις προτάσεις που έχουν καταθέσει ιστορικοί για τα προγράμματα σπουδών από την Γ’ Δημοτικού έως και την Α’ Λυκείου.

Οι αλλαγές αυτές σηματοδοτούν την πρόθεση του υπουργείου να εμπλουτιστεί η διδακτέα ύλη της Ιστορίας κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να μην επιβάλλεται η στείρα παπαγαλία για την εκμάθησή της, αλλά να ευνοείται η απόκτηση ιστορικής σκέψης και συνείδησης από τους μαθητές.

Στην ομάδα των εκπαιδευτικών που επιφορτίστηκαν με το έργο της κατάρτισης των νέων προγραμμάτων σπουδών συμμετείχαν έξι πανεπιστημιακοί (Πολυμέρης Βόγλης, Κώστας Κασβίκης, Γιώργος Κόκκινος, Χριστίνα Κουλούρη, Άγγελος Παληκίδης και Βασίλης Τσάφος), καθώς και 30 περίπου εκπαιδευτικοί της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Στα προτεινόμενα προγράμματα σπουδών περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, θέματα όπως ο ελληνικός εμφύλιος, οι γενοκτονίες, το Ολοκαύτωμα, η τζιχάντ, τα δικαιώματα των μειονοτήτων, το σύγχρονο μεταναστευτικό ζήτημα και ο συνδικαλισμός.

Sports in

Κριστιάνο Ρονάλντο, ο νέος «τεχνικός διευθυντής» της Αλ Νασρ (vids)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να είναι ο απόλυτος σταρ στη Σαουδική Αραβία και να σκοράρει ακατάπαυστα με την Αλ Νασρ, όμως 1,5 χρόνο μετά φαίνεται να έχει αναλάβει και νέο κομβικό ρόλο στον σύλλογο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024