
Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»: Δωρεάν εξετάσεις για τη κνίδωση
Η κνίδωση είναι μια ιδιαίτερα συχνή νόσος και ο επιπολασμός της φαίνεται να έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κνίδωσης (1η Οκτωβρίου), οι γιατροί της Β´ Πανεπιστημιακής Δερματολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου», ενημερώνουν και εξετάζουν δωρεάν ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από κνίδωση.
Το προσωπικό της Κλινικής, υπό την διεύθυνση της αναπληρώτριας καθηγήτριας Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας ΑΠΘ, Ελισάβετ Λαζαρίδου, συμμετέχει με αυτό τον τρόπο στην καμπάνια ενημέρωσης που συνδιοργανώνεται με τις άλλες δυο δερματολογικές κλινικές της Θεσσαλονίκης, στο Νοσοκομείο Αφροδίσιων & Δερματικών Νόσων.
Η ενημέρωση του κοινού για την κνίδωση, που αποτελεί μια δερματική νόσο με αυξητικές τάσεις όσον αφορά τη συχνότητά εμφάνισής της, θα γίνει τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου στις 9:30 – 10:00 από την κ. Λαζαρίδου.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης, οι πολίτες θα πληροφορηθούν για τα αίτια, την αντιμετώπιση της κνίδωσης καθώς και για άλλες παραμέτρους σχετικές με τη συγκεκριμένη δερματική νόσο.
Στη συνέχεια, από τις 10:00 έως τις 13:00, οι πολίτες οι οποίοι έχουν ήδη κλείσει ραντεβού θα εξεταστούν από γιατρούς της Κλινικής.
Οι ασθενείς που επιθυμούν να ενημερωθούν και να εξεταστούν δωρεάν στη Β´ Πανεπιστημιακή Δερματολογική Κλινική του ΓΝ «Παπαγεωργίου» μπορούν να κλείνουν ραντεβού μέχρι και την Παρασκευή 28.09.18 στο τηλέφωνο 2313323873, από τις 10:00 έως τις 13:00.
Σύμφωνα με τους δερματολόγους, η κνίδωση είναι μια ιδιαίτερα συχνή νόσος και ο επιπολασμός της φαίνεται να έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς πλέον υπολογίζεται ότι ένα στα τέσσερα άτομα στο γενικό πληθυσμό μπορεί να εμφανίσει οξεία ή χρόνια κνίδωση τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του.
- ΗΠΑ: Βετεράνοι του αμερικανικού στρατού διαδηλώνουν ενάντια στον πόλεμο στο Ιράν – Πάνω από 60 συλλήψεις
- Αντετοκούνμπο: «Φέτος ήταν από τις πιο δύσκολες της καριέρας μου, θα αναγεννηθώ»
- Ο άνδρας πίσω από τη νέα εμμονή της μόδας με τα παπούτσια Saint Laurent
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Μπαίνει στα εργοστάσια και δημιουργεί νέα δεδομένα
- Παναθηναϊκός – Μονακό: «Τελικός» στο ΟΑΚΑ για το play in με… φόντο τη Βαλένθια
- Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: Η έκπληξη από τους φίλους του για τα γενέθλια του
