Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΛΑΕ: Διγλωσσία και υποκρισία ΣΥΡΙΖΑ για τη δίωξη Λαφαζάνη

ΛΑΕ: Διγλωσσία και υποκρισία ΣΥΡΙΖΑ για τη δίωξη Λαφαζάνη

Η ΛΑΕ επισημαίνει ότι η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «περιορίζεται να σχολιάσει μόνο την κλήση σε απολογία του Π. Λαφαζάνη. Μαζί με τον επικεφαλής της ΛΑΕ εκλήθησαν να απολογηθούν και άλλοι τέσσερις αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών λαϊκής περιουσίας»

Για σαφή ένδειξη πανικού και αδιεξόδου της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο η Λαϊκή Ενότητα, σχολιάζοντας τις «αποστάσεις του κυβερνώντος κόμματος από την κλήση σε απολογία του Παναγιώτη Λαφαζάνη».

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου της ΛΑΕ χαρακτηρίζει «χλιαρή» την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που «αναδεικνύει τις μεγάλες αντιθέσεις στο πλαίσιό του και ένα εξόφθαλμο είδος διγλωσσίας αλλά και υποκρισίας» και σημειώνει ότι η ανακοίνωση «θα πρέπει να συνοδευτεί πάραυτα με το σταμάτημα από την πλευρά της κυβέρνησης και της Ασφάλειας κάθε μορφής δίωξης σε βάρος του Π. Λαφαζάνη».

Η ΛΑΕ επισημαίνει, επίσης, ότι η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «περιορίζεται να σχολιάσει μόνο την κλήση σε απολογία του Π. Λαφαζάνη, πράγμα που θεωρούμε ανεπίτρεπτο. Μαζί με τον Π. Λαφαζάνη εκλήθησαν να απολογηθούν και άλλοι τέσσερις αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών λαϊκής περιουσίας. Ψευδείς και ανυπόστατες κατηγορίες για την ίδια υπόθεση έχουν επίσης φορτωθεί 15 αγωνιστές».

«Δεν μπορεί, λοιπόν, να ανακοινώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ό,τι ανακοινώνει και όπως το ανακοινώνει, μόνο για τον Π. Λαφαζάνη και όλοι οι άλλοι απολογούμενοι και υπόδικοι να θεωρούνται ανάξιοι όποιας αναφοράς και «αναλώσιμο είδος» με τον χειρότερο δυνατό τρόπο» τονίζει η ΛΑΕ και καλεί σε αγωνιστική διαμαρτυρία έξω από την ΓΑΔΑ, το πρωί της Τετάρτης.

Υπενθυμίζεται πως σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τόνιζε ότι «είναι αδιανόητο να καλείται σε εξηγήσεις αρχηγός κόμματος για την πολιτική του δράση και τη στήριξη κινητοποιήσεων».

«Η κλήση του γραμματέα της ΛΑΕ, Π. Λαφαζάνη, για παροχή εξηγήσεων στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης προκαλεί δικαιολογημένες αντιδράσεις. Είναι αδιανόητο να καλείται σε εξηγήσεις αρχηγός κόμματος για την πολιτική του δράση και τη στήριξη κινητοποιήσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ σταθερά υπερασπίζεται τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών» επεσήμανε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας:

«Με αρκετή καθυστέρηση σε μια υπόθεση που σέρνεται επί μήνες στην Γενική Ασφάλεια, τα μέσα ενημέρωσης και την Εισαγγελία και έλαβε καταιγιστική μορφή με την κλήση του Παν. Λαφαζάνη από το αμαρτωλό «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» σε απολογία, τοποθετήθηκε τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτον: Οι αποστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ από την κλήση σε απολογία του Παν. Λαφαζάνη, αποτελούν σαφή ένδειξη πανικού και αδιεξόδου της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και απόρροια του σοκ και του σάλου που προκάλεσε στην ελληνική κοινωνία, ακόμα και μέσα στις γραμμές του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ. Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποχρεώθηκε στην κυριολεξία να καταγράψει την διαφοροποίησή του μπροστά στην ογκούμενη αναταραχή στο κόμμα και ενδεχομένως ανεπιθύμητες γι’ αυτόν καταστάσεις.

Δεύτερον: Η χλιαρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει τις μεγάλες αντιθέσεις στο πλαίσιό του και ένα εξόφθαλμο είδος διγλωσσίας αλλά και υποκρισίας. Και αυτό διότι η δίωξη κατά Λαφαζάνη δεν εκπορεύεται, τάχα, από κάποια «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη, αλλά στην κυριολεξία μέσα από την ΓΑΔΑ, η οποία δια του αμαρτωλού Τμήματος, συνέταξε και προώθησε στην Εισαγγελία την δικογραφία και τις κατασκευασμένες κατηγορίες σε βάρος του Παν. Λαφαζάνη κατόπιν εντολής της ηγεσίας του Υπ. Δημοσίας Τάξης και με την συναίνεση του Μεγάρου Μαξίμου και των κυβερνητικών παράκεντρων.

Επιτέλους και η υποκρισία έχει τα όριά της. Η παλιά θεωρία «άλλο το κόμμα και άλλο η κυβέρνηση», άλλα λέει το κόμμα και άλλα πράττουν οι υπουργοί του και οι κρατικές υπηρεσίες που διευθύνουν, είναι πολύ παλιά και πολύ φθαρμένη για να την επικαλεστούν κάποιοι και δεν πείθει κανένα.

Τρίτον: Για να μη θεωρηθεί κανονικό «δούλεμα» και άλλη μια ψευδολογία και υποκρισία, η έτσι κι αλλιώς χλιαρή διαφοροποίηση της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να συνοδευτεί πάραυτα με το σταμάτημα από την πλευρά της κυβέρνησης και της Ασφάλειας κάθε μορφής δίωξης σε βάρος του Παν. Λαφαζάνη με την απόσυρση των κατηγοριών, κάτι το οποίο πρέπει να συνοδευτεί και με ένα ειλικρινές «συγγνώμη» για την συκοφάντηση και τις προθέσεις σπίλωσης που εκδηλώθηκαν σε βάρος του Γραμματέα της ΛΑ.Ε και οι οποίες δεν αφορούν το πρόσωπό του αλλά τις δημοκρατικές λαϊκές ελευθερίες και την ίδια την δημοκρατία.

Τέταρτον: Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κάνει και μια άλλη λαθροχειρία. Περιορίζεται να σχολιάσει μόνο την κλήση σε απολογία του Παν. Λαφαζάνη, πράγμα που θεωρούμε ανεπίτρεπτο. Μαζί με τον Παν. Λαφαζάνη εκλήθησαν να απολογηθούν και άλλοι τέσσερις αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών λαϊκής περιουσίας. Ψευδείς και ανυπόστατες κατηγορίες για την ίδια υπόθεση έχουν επίσης φορτωθεί 15 αγωνιστές στο Ναύπλιο, πρόσφατα 20 στον Βόλο, άλλοι δύο στη Θεσσαλονίκη κλπ.

Δεν μπορεί, λοιπόν, να ανακοινώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ό,τι ανακοινώνει και όπως το ανακοινώνει, μόνο για τον Παν. Λαφαζάνη και όλοι οι άλλοι απολογούμενοι και υπόδικοι να θεωρούνται ανάξιοι όποιας αναφοράς και «αναλώσιμο είδος» με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

Όλοι/ες την Τετάρτη 26/09, 11 π.μ., σε αγωνιστική διαμαρτυρία έξω από την ΓΑΔΑ! Ο αγώνας κατά των πλειστηριασμών λαϊκής περιουσίας συνεχίζεται, διευρύνεται και κλιμακώνεται!

Συνδέουμε τον αγώνα κατά των πλειστηριασμών με τον αγώνα για δημοκρατία και ανατροπή. Διεκδικούμε άμεσα να καταργηθεί το αμαρτωλό κι «εμφυλιακού» τύπου «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

Την δημοκρατία την προστατεύει ο ελληνικός λαός και δημοκρατία σημαίνει εθνική ανεξαρτησία, συμμετοχή, δικαιοσύνη και μια χωρίς κηδεμονίες και λιτότητα Ελλάδα».

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024