Προ των πυλών η δεύτερη συνάντηση Τραμπ – Κιμ
«Έχω την αίσθηση ότι θα έχουμε μια δεύτερη συνάντηση κορυφής αρκετά γρήγορα» δήλωσε ο Τραμπ
Άρτι αφιχθείς στη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο σήμερα για μια επόμενη συνάντησή του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για τον ακανθώδη βορειοκορεατικό φάκελλο.
Έναν χρόνο μετά την πρώτη -εκρηκτική- ομιλία του στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, όπου είχε απειλήσει να «καταστρέψει πλήρως» τη χώρα που διοικεί με σιδηρά πυγμή η δυναστεία των Κιμ, ο πρώην επιχειρηματίας υπεραμύνθηκε της θεαματικής μεταστροφής του.
«Έχω την αίσθηση ότι θα έχουμε μια δεύτερη συνάντηση κορυφής αρκετά γρήγορα» δήλωσε ο Τραμπ κατά την πρώτη ημέρα μιας βεβαρυμένης διπλωματικής εβδομάδας στη διάρκεια της οποίας το Ιράν θα κατέχει επίσης περίοπτη θέση.
Κάνοντας λόγο για «τεράστια πρόοδο», όπως τη χαρακτήρισε, που επιτεύχθηκε από την πρώτη πρόσωπο με πρόσωπο συνάντησή τους τον Ιούνιο στη Σιγκαπούρη, επέμεινε στη «θαυμάσια επιστολή» που του έστειλε ο ισχυρός άνδρας της Πιονγκγιάνγκ.
«Oι σχέσεις μας με τη Β. Κορέα είναι πολύ καλές. Έχουμε αρκετά ζητήματα και φαίνεται πως θα έχουμε μια νέα σύνοδο αρκετά σύντομα. Όπως γνωρίζετε ο Κιμ Γιουνγκ Ούν έστειλε μια επιστολή, μια όμορφη επιστολή με την οποία ζητούσε μια δεύτερη συνάντηση και θα την κάνουμε. Ο υπουργός Πομπέο εργάζεται για να γίνει αυτό στο άμεσο μέλλον» ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ.
- Γεμάτες με τοξικές στρατιωτικές βάσεις οι ΗΠΑ – Χιλιάδες στρατιωτικοί μολυσμένοι
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης

