Οι παιδικές μνήμες γίνονται έπιπλα σύγχρονου σχεδιασμού
Η συλλογή παρουσιάστηκε στο Salone del Mobile 2018
Το «Slava ’18» είναι μια συλλογή από έπιπλα που σχεδίασε η κροατική εταιρεία Kolektiv, επανεξετάζοντας την εμφάνιση των εσωτερικών χώρων που θυμούνται οι σχεδιαστές από την παιδική τους ηλικία.
Στοχεύοντας σε μια κοινή σκανδιναβική αισθητική, διάσημη για το design της, το στούντιο εξετάζει την προέλευση του σλαβικού σχεδιασμού και του πολιτισμού. Τα κυρτά, εύκαμπτα έπιπλα σε έντονα κόκκινα χρώματα εμφανίζονται σύγχρονα λόγω γεωμετρικών σχημάτων και με μια δόση θεατρικότητας. Η συλλογή παρουσιάστηκε στο Salone del Mobile 2018.

«Με στόχο την καθιέρωση μιας αρχής σχεδιασμού και την προώθηση μιας εμφάνισης που δεν είναι υπερβολικά μοντέρνα, αλλά μάλλον μια αναπαράσταση της οπτικής ευαισθησίας που κληρονομήθηκε μέσα από ένα συγκεκριμένο κοινωνικό υπόβαθρο, η συλλογή ενσωματώνει μια συνεχή ανάπτυξη ενός αυθεντικού περιφερειακού σχεδιασμού.» δηλώνει η εταιρεία.

- Το νέο trailer της Οδύσσειας του Κρίστοφερ Νόλαν είναι επικό
- Δύο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα χανταϊού στο κρουαζιερόπλοιο στον Ατλαντικό – «Θέλουμε να πάμε σπίτι μας»
- Κολομβία: Τραγωδία από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο – 9 παγιδευμένοι βρέθηκαν νεκροί
- Τα δύο πρόσωπα του ελληνικού τουρισμού
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (5/5): Πού θα δείτε Μονακό – Ολυμπιακός και τον ημιτελικό Άρσεναλ – Ατλέτικο
- Η Κάμερον Ντίαζ μητέρα ξανά στα 53 της – «Αγαπάμε τη ζωή» λένε με τον Μπέντζι Μάντεν
- Ιαπωνία: Παρέλαβε ρωσικό πετρέλαιο μετά το κλείσιμο της στρόφιγγας στη Μέση Ανατολή – «Αναθέρμανση σχέσεων με Μόσχα»
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 05.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-alejandro-de-roa-649065356-28057031-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442