Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν ο Λεβαντόφσκι έμπαινε ως αλλαγή και έβαζε πέντε γκολ

Όταν ο Λεβαντόφσκι έμπαινε ως αλλαγή και έβαζε πέντε γκολ

Ο Πολωνός φορ, στον αγώνα Μπάγερν-Βόλφσμπουργκ στην Αllianz Αrena, μπήκε ως αλλαγή στο ματς στο 46ο λεπτό και έξι λεπτά αργότερα βρήκε για πρώτη φορά... δίχτυα

Πριν από τρία χρόνια, μια μέρα σαν σήμερα, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έβαζε την… ποδοσφαιρική του σφραγίδα στην Bundesliga. Δημιούργησε τρία ανεπανάληπτα ρεκόρ, τα οποία πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να καταρριφθούν στο άμεσο μέλλον.

Ο Πολωνός φορ, στον αγώνα Μπάγερν-Βόλφσμπουργκ στην Αllianz Αrena, μπήκε ως αλλαγή στο ματς στο 46ο λεπτό και έξι λεπτά αργότερα βρήκε για πρώτη φορά… δίχτυα! Ένα λεπτό αργότερα, κάνει δύο τα προσωπικά του τέρματα, ενώ φτάνει στο χατ-τρικ μόλις στο 55ο λεπτό. Λένε όμως ότι… τρώγοντας ανοίγει η όρεξη, ο Λεβαντόφσκι σκόραρε άλλες δύο φορές στο ματς στο 57` και το 60`!

Ο Πολωνός άσος με τα τρία πρώτα γκολ κατέχει πλέον το ρεκόρ που πιο γρήγορου χατ-τρικ στην ιστορία της Bundesliga, καθώς χρειάστηκε μόλις τέσσερα λεπτά. Το παλιό ρεκόρ ανήκε στον Μίκαελ Τένις της Ντούισμπουργκ, που είχε σκοράρει τρεις φορές μέσα σε πέντε λεπτά (10΄,11΄,15΄) στο 6-2 επί της Καρλσρούης στις 27/8/1991.

Φυσικά το χρονικό διάστημα που χρειάστηκε για να φτάσει τα τέσσερα (6 λεπτά) και τα πέντε (9 λεπτά) γκολ, αποτελούν ξεχωριστά ρεκόρ. Όπως βέβαια και το γεγονός ότι σκόραρε πέντε φορές προερχόμενος από τον πάγκο και μόνο στο β΄ ημίχρονο.

Ρίχνοντας μια ματιά στα ρεκόρ της Bundesliga, βλέπει τον Λεβαντόφσκι να «συγκατοικεί» στην πρώτη θέση της λίστας των ποδοσφαιριστών με τα περισσότερα πρωταθλήματα, αλλά με διαφορετικούς συλλόγους, στην Γερμανία. Ο Λεβαντόφσκι έχει συνολικά τέσσερα πρωταθλήματα με δύο συλλόγους και συγκεκριμένα την Ντόρτμουντ (2010-11, 2011-12) και την Μπάγερν Μονάχου (2014-15, 2017-18).

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024