Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κάνει «σκάουτινγκ» σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ο Γκεστράνιους

Κάνει «σκάουτινγκ» σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ο Γκεστράνιους

Ο Φινλανδός διαιτητής που θα διευθύνει το ντέρμπι των Δικεφάλων έχει ξεκινήσει να κάνει... σκάουτινγκ

Ο Φινλανδός Ματίας Γκεστράνιους ήταν ο «εκλεκτός» του Περέιρα και της ΚΕΔ για να διευθύνει το ματς του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ. Είναι ένας διαιτητής που δουλεύει 10-13 ώρες την εβδομάδα στη φυσική του κατάσταση («απλά κάνω τη δουλειά μου…», λέει), ο οποίος εργάζεται ως τεχνικός πωλητής στην εταιρεία σχεδίασης ετικετών «Martten Finland», ενώ προηγουμένως εργάστηκε και στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας του.

Ο Ματίας Γκεστράνιους παραχώρησε μια συνέντευξη στο σάιτ «iltasanomat.fi» και τόνισε ότι τις τελευταίες μέρες έχει ξεκινήσει να κάνει «σκάουτινγκ» παρακολουθώντας παιχνίδια των δύο ομάδων για να είναι έτοιμος για το ματς της Τούμπας!

«Έχω το πρόγραμμα που ονομάζεται Wyscout, μέσω της UEFA, μέσω του οποίου μπορείς να παρακολουθήσεις όλα τα παιχνίδια. Θα δω όλους τους αγώνες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα αυτή τη σεζόν. Έχω ήδη δει κάποιους…», επισήμανε.

Συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Αυτό το ματς είναι μία μεγάλη και φοβερή ευκαιρία και θα την αρπάξω. Πηγαίνω εκεί για να δείξω ότι οι Φινλανδοί διαιτητές είναι πραγματικά καλοί. Σίγουρα θα τα πάμε καλά, σε δύσκολες συνθήκες».

Σε ερώτηση πώς θα αντιδράσει αν γίνουν στην Τούμπα όσα έγιναν και πέρυσι είπε: «Δεν το έχω σκεφτεί. Αν συμβεί κάτι παρόμοιο, τότε θα μείνουν για λίγο οι ομάδες έξω από τον αγωνιστικό χώρο και στη συνέχεια θα κάνω μια σύσκεψη με τους αρμοδίους του αγώνα για το πώς μπορεί να συνεχιστεί το παιχνίδι κι εάν θα συνεχιστεί. Μου έχει τύχει και εμένα ένα παρόμοιο περιστατικό (σ.σ.: αναφέρεται για την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό). Στην αρχή της καριέρα μου σε έναν αγώνα στο Παράινεν υπήρξε ένας γνωστός τοπικός παράγοντας που μπήκε στη μέση του γηπέδου αρνούμενος να φύγει κι έπρεπε να κληθεί η αστυνομία».

Ο Ματίας Γκεστράνιους θυμήθηκε ότι έχει διευθύνει και στο παρελθόν αγώνες του ΠΑΟΚ (το 6-1 με την Ντιναμό Μινσκ και το 0-1 επί της Ντόρτμουντ μέσα στη Γερμανία) αλλά και ένα ματς της ΑΕΚ (το περσινό 2-2 με τη Ριέκα). «Είχα οριστεί στο παρελθόν σε αγώνες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Πέρυσι ήμουν στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Ριέκα, ενώ διεύθυνα και δύο αγώνες του ΠΑΟΚ, στο Ντόρτμουντ και το 2014 στη Θεσσαλονίκη. Αυτό το παιχνίδι ωστόσο είναι αρκετά διαφορετική γιατί αφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εκεί υπάρχουν αρκετά διαφορετικά συστήματα και νοοτροπίες ανάμεσα στους δύο Δικεφάλους. Πολύ ενδιαφέρον. Ανυπομονώ»!

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024