Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Θέατρο» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Θέατρο» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Συνεχίζεται η «κόντρα» Κοτζιά - Τοσουνίδη με αιχμή τη Συμφωνία των Πρεσπών

Συνεχίζεται το επικοινωνιακό παιχνίδι μεταξύ στελεχών και υπουργών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με αιχμή το «Μακεδονικό».

Τα τελευταία 24ωρα έχει έρθει στο προσκήνιο η «κόντρα» του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον εκπρόσωπο Τύπου των ΑΝΕΛ Θεόδωρο Τοσουνίδη για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αφορμή για την ένταση που επικράτησε μεταξύ των δύο πολιτικών, στάθηκε η πρόσφατη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών ότι θα υπάρχει πλειοψηφία για τη Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή. Αυτό ερμηνεύτηκε από τον κ. Τοσουνίδη ως προσπάθεια από τον έλληνα ΥΠΕΞ να δημιουργήσει προβλήματα στην κυβερνητική συνεργασία. Άμεση ήταν η αντίδραση από κύκλους του υπουργείου Εξωτερικών οι οποίοι ανέφερε ότι «την κυβερνητική συνεργασία την υπονομεύουν όσοι απειλούν ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση».

Σήμερα Παρασκευή ο κ. Τοσουνίδης επανήλθε μιλώντας και πάλι για τον κ. Κοτζιά: «Πολιτικοί άνδρες, όπως ο κ. Κοτζιάς ή ακόμη και αν θέλετε ακόμη και ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, προσπαθούν με ένα σωρό τρόπους να πείσουν όλους τους Έλληνες ότι χάριν κάποιου ρεαλισμού -όπως είπε και ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στη Διεθνή Έκθεση- θα πρέπει να παραχωρήσουμε ιστορία, όνομα, στοιχεία της εθνικής μας ταυτότητας. Ε, λοιπόν εγώ λέω ότι έχουμε μια πολύ καλή στιγμή για την Ελλάδα η οποία μπορεί να μην παραδίδει, να μην υποχωρεί, να υπερασπίζεται και να κοιτάζει ένα μέλλον με μεγαλύτερη ασφάλεια».

Μιλώντας ειδικότερα για τον κ. Κοτζιά, σημείωσε πως «πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του», ενώ άφησε αιχμές εναντίον του υποστηρίζοντας ότι δεν δοκιμάστηκε στον στίβο της πολιτικής καθώς δεν είναι εκλεγμένος από τον λαό και τόνισε ότι «οφείλει και στους ΑΝΕΛ την υπουργική καρέκλα του».

Η κόντρα πάντως που εξελίσσεται από τα τελευταία 24ωρα μεταξύ των δύο πολιτικών δεν γίνεται «πιστευτή» από πολλούς καθώς παρά το διαφαινόμενο χάσμα που υπάρχει μεταξύ των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης πολλοί είναι αυτοί – και μέσα στην κυβέρνηση – που πιστεύουν ότι τελικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος θα πειστεί για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αυτό είχε δηλώσει άλλωστε  πρόσφατα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς αναφερόμενος στη στάση Καμμένου για το «Μακεδονικό». Είναι ένα πραγματικό πρόβλημα, είχε αναφέρει ο κ. Παππάς εκφράζοντας όμως την αισιοδοξία του ότι ο υπουργός Άμυνας θα πεισθεί και θα συναινέσει στην επικύρωση της Συμφωνίας.

«Όταν έχεις έναν κυβερνητικό εταίρο ο οποίος διαφωνεί με μια κρίσιμη πολιτική, δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν υπάρχει. Σε λίγες μέρες θα έχουμε το δημοψήφισμα στην πρώην Γιουκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και θεωρώ ότι θα σταλεί ένα πάρα πολύ θετικό μήνυμα ότι οι βόρειοι γείτονές μας εγκαταλείπουν οποιαδήποτε διεκδίκηση της αρχαίας ελληνικής ιστορίας, οποιοδήποτε αλυτρωτισμό» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει. «Είναι μια διπλωματική επιτυχία της Ελλάδας, και η Συμφωνία προβλέπει ότι η χώρα μας θα επικυρώσει τελευταία. Μετά τις θετικές αυτές εξελίξεις θα μπορέσουμε να πείσουμε περισσότερους ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας μας. Εκφράζω την αισιοδοξία μου ότι μπορούμε να πείσουμε και τον Πάνο Καμμένο» είχε αναφέρει ο κ. Παππάς.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024