Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μόνος στο σπίτι: Όταν οι ληστές σου κλέβουν τον ύπνο

Μόνος στο σπίτι: Όταν οι ληστές σου κλέβουν τον ύπνο

Φοβάσαι μήπως μπουν κλέφτες ενώ βρίσκεσαι στο σπίτι; Φοβάσαι να κοιμηθείς μόνος σου και σε λούζει ο πανικός;

Γράφει η Άρτεμις Κοφινά

Φοβάσαι μήπως μπουν κλέφτες ενώ βρίσκεσαι στο σπίτι; Φοβάσαι να κοιμηθείς μόνος σου και σε λούζει ο πανικός; Ό,τι και να σε ανησυχεί, δεν είσαι μόνος!

Δεν είναι λίγες οι ημέρες που χρειάστηκε να μείνω μόνη στο σπίτι. Κάθε φορά οι ίδιες σκέψεις. Ξυπνούσα το πρωί με την έγνοια για το τι θα γίνει το βράδυ.  Προκαταβολική θλίψη και άγχος. Μην τυχόν και περάσει μια ώρα χωρίς να σκεφτώ τι θα συμβεί τη νύχτα. Και οι ώρες περνούσαν και γυρνούσα στο σπίτι. Σε αυτό το σημείο αρχίζει να εφαρμόζεται το περιβόητο σχέδιο προστασίας. Χωρίζεται σε δύο μέρη, ένα πριν τον ύπνο και ένα κατά τη διάρκεια.

Μέρος Α’

Το πρώτο πράγμα που κάνω με το που γυρνάω στο σπίτι είναι να ανοίξω όλα τα παράθυρα και παντζούρια και φυσικά να φωταγωγήσω το σπίτι λες και έχουμε γιορτή! Να δείξει κατοικήσιμο. Μην τυχόν και καταλάβει ο κλέφτης ότι είμαι μόνη. Επόμενο βήμα, ντισκοτέκ! Στη διαπασών η τηλεόραση ή το ραδιόφωνο, να ακούγεται ως το δρόμο. Ακόμη και να κουφαθεί ο κλέφτης που κόβει βόλτες στο μυαλό μου! Οι ώρες περνούν, κάποια στιγμή λογικό είναι να θελήσεις να πας στο κρεβάτι. Όχι! Αυτή είναι δύσκολη απόφαση, δεν έρχεται έτσι εύκολα. Να μην τριγυρίσεις λίγο να τσεκάρεις ότι όλα είναι καλά στο σπίτι; Μήπως βρίσκεται κάποιος ήδη μέσα και σε περιμένει. Και αφού ελέγξω, αφού τακτοποιήσω τις τελευταίες εκκρεμότητες, φτάνω στο κρεβάτι που ισοδυναμεί με νησίδα σωτηρίας.

«Οδηγός επιβίωσης μέσα στο σπίτι» μαζί με ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο
Ενα βιβλίο απαραίτητο για κάθε άνθρωπο που θέλει να προστατέψει την κατοικία του, τα αγαπημένα του πρόσωπα, αλλά και τον ίδιο τον εαυτό του, από κάθε εξωτερική επιβουλή.

Μέρος Β’

Όχι όχι. Δεν έχουν γίνει ακόμη όλα. Ετσι απλά θα κοιμηθείς; Δεν γίνεται. Πρέπει να υπάρξει μια υποτυπώδης προετοιμασία. Καταρχήν, όλα τα παράθυρα που πριν άνοιξα, πρέπει να κλείσουν. Να σφαλιστούν. Τα φώτα, όμως, όχι. Ανοιχτά όλο το βράδυ, να δώσουμε την εντύπωση ότι υπάρχει κόσμος και ξενυχτάμε διασκεδάζοντας. Κανονικό πάρτι, αλλά με αόρατους καλεσμένους! Δεύτερον, να τακτοποιήσω τα «ειδικά» αντικείμενα. Ποια είναι αυτά; Το πορτοφόλι και οι τσάντες. Πρέπει να μπουν σε ένα προφυλαγμένο σημείο, ώστε ΑΝ μπει ο κλέφτης, να μην τα εντοπίσει εύκολα. Ποιο είναι αυτό το σημείο, ας μη το μοιραστώ, γιατί πολλοί είναι αυτοί που διαβάζουν και ποτέ δεν ξέρεις. Επόμενο αντικείμενο είναι το τηλέφωνο. Πρέπει να τοποθετηθεί κάπου κοντά στο κρεβάτι, για να το χρησιμοποιήσω εάν παραστεί η ανάγκη. Μην νιώθω και αβοήθητη. Ολο και κάποιος θα με σώσει. Μήπως να πάρω και κάποιο μαχαιράκι; Όχι, ας μην φτάσουμε στα άκρα. Και αφού γίνουν όλα αυτά, είμαι πλέον έτοιμη να κοιμηθώ. Με την ελπίδα να μην ακουστεί κάποιος ήχος το βράδυ. Ψυγείο, πλυντήριο, σπίτι είναι, πολλοί ήχοι μπορεί να ακουστούν.

Η ιδανική λύση

Ξέχασα, όμως, να πω το σημαντικότερο όλων. Η λύση για να μην ασχοληθώ με τίποτα από τα παραπάνω είναι να καλέσω κάποιον να κοιμηθεί μαζί μου. Πόσα έχει τραβήξει αυτή η κολλητή μου, τώρα το συνειδητοποιώ. Είναι η μόνη περίπτωση να γυρίσω σπίτι χαρούμενη και χωρίς άγχος.

Και μετά απ’ όλα αυτά αναρωτιέσαι. Είναι άραγε λογικά όσα με ανησυχούν και κάνω; Αξίζει τον κόπο και το άγχος; Σίγουρα κάπου βασίζονται και από κάπου πηγάζουν, αλλά είναι δεδομένο ότι υπάρχουν και τρόποι να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου. Να διαχειριστείς τις δεδομένες ανασφάλειές του κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μπορείς να ανακαλύψεις μυστικά και μεθόδους, ώστε να προστατευτείς και να ζεις φυσιολογικά, βάζοντας στην άκρη ό,τι άσχημο σκέφτεσαι!

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024