Εμμένει στην άποψή του ότι το Μάτι θα μπορούσε να εκκενωθεί σε 45 λεπτά ο καθηγητής Κωνσταντίνος Συνολάκης.

Ο ακαδημαϊκός μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 τόνισε ότι έπρεπε το Μάτι να είχε εκκενωθεί. «Δεν μπορείς να έχεις ένα τόσο ακραίο φυσικό φαινόμενο και κανείς να μην πει εκκενώστε» δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά, αλλά ανέφερε ότι αυτή είναι μια εντολή που δεν μπορεί να δώσει ο απλός πυροσβέστης.

«Δεν μπορεί να περιμένουμε από τον πυροσβέστη με τα 1.200 ευρώ να πάρει τέτοιες αποφάσεις αλλά το περιμένουμε από μια ομάδα του κράτους. Η πρώτη βασική υποχρέωση του κράτους είναι να προστατεύει τις ζωές των πολιτών» συνέχισε ο κ. Συνολάκης.

Ο καθηγητής έκανε ιδιαίτερα αιχμηρή κριτική στον τρόπου που η κεντρική κυβέρνηση χειρίστηκε το θέμα και αναρωτήθηκε «υπάρχει κάποιος που να αμφιβάλει ότι ακόμα και μισή ώρα νωρίτερα να είχε γίνει εκκένωση, θα είχαμε λιγότερα θύματα;».

«Δεν μπορείς να έχεις ένα τόσο ακραίο φυσικό φαινόμενο και κανείς να μην πει εκκενώστε» τόνισε ο κ. Συνολάκης. Επικαλέστηκε, μάλιστα, δεκάδες μαρτυρίες κατοίκων στο Μάτι ότι «κανείς δεν τους είπε σηκωθείτε να φύγετε τώρα, η φωτιά περνάει τη Μαραθώνος». «Στο Βουτζά είχαμε λιγότερα θύματα γιατί έβλεπαν τη φωτιά» πρόσθεσε ο ακαδημαϊκός.