Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν ο Ουζουνίδης άλωσε το Άμστερνταμ

Όταν ο Ουζουνίδης άλωσε το Άμστερνταμ

Ο τεχνικός της ΑΕΚ Μαρίνος Ουζουνίδης ήταν βασικός λίμπερο στο 0-1 του Παναθηναϊκού κόντρα στον Άγιαξ το 1996

Θύμησες από μία ανεξίτηλη νίκη του παρελθόντος ανασύρει για τον Μαρίνο Ουζουνίδη η επίσκεψή του στο Άμστερνταμ και το νέο συναπάντημα με τον Άγιαξ (19/9, 19:55).

Ο σημερινός τεχνικός της ΑΕΚ ήταν βασικός λίμπερο (με τους Κολιτσιδάκη-Καλιτζάκη δίπλα του) στον μεγάλο ημιτελικό του Champions League του Παναθηναϊκού με τον Αίαντα στο «Ντε Μέερ» στις 3 Απριλίου 1996. Το Τριφύλλι άντεξε στην πίεση, κέρδισε 0-1 με το γκολ του Βαζέχα στο 87’ και καλλιεργήθηκαν προσδοκίες πρόκρισης στον τελικό.

Δύο εβδομάδες αργότερα, όμως, ο Άγιαξ ύστερα από μια επιβλητική εμφάνιση επικράτησε 3-0 στο ΟΑΚΑ και πέρασε στον τελικό, όπου ηττήθηκε στα πέναλτι από τη Γιουβέντους, παραχωρώντας της τη θέση του στον θρόνο. Πάντως ό,τι γράφει δεν ξεγράφει και ο Άγιαξ ηττήθηκε στο τελευταίο του ευρωπαϊκό ματς στο «Ντε Μέερ» από τον Παναθηναϊκό με τον νυν προπονητή της ΑΕΚ βασικό.

Στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ ο Ουζουνίδης ήταν στον πάγκο. Είχε ένα λουμπάγκο και ο Ρότσα τον σήκωσε μετά το 0-1 για να τον βάλει παρότι δεν είχε κάνει προπονήσεις. Όμως δεν πρόλαβε διότι ήρθε το 0-2 και άλλαξε τα πλάνα του.

Κάτι για το οποίο μίλησε και ο ίδιος ο Ουζουνίδης μετά από καιρό δηλώνοντας: «Είχαμε ένα παιχνίδι, μια εβδομάδα νωρίτερα, κόντρα στην ΑΕΚ και στο ζέσταμα έπαθα λουμπάγκο και δεν μπόρεσα να αγωνιστώ σε εκείνο το ματς που είχαμε κερδίσει 1-0 με γκολ του Μπορέλι. Τις επόμενες μέρες έκανα θεραπεία και χωρίς να κάνω προπόνηση ο κ. Ρότσα με πήρε στην αποστολή και ήμουν στον πάγκο. Στο δεύτερο μέρος μάλιστα και πριν γίνει το 2-0 ο Χουάν γύρισε στον πάγκο και μου είπε: “Σήκω να κάνεις ζέσταμα να μπεις, μήπως πάμε το ματς στην παράταση”. Δεν μπορούσα να παίξω βέβαια, δεν ήμουν καλά. Έγινε το 2-0 οπότε δεν πέρασα στο παιχνίδι, μου είπε ο Χουάν να κάτσω και πάλι στον πάγκο».

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024