Λίγη ώρα μετά τις «καμπάνες» στον αστυνομικό της πρεσβείας του Ιράν που «παραδόθηκε» στον Ρουβίκωνα, και στον διοικητή του, σήμανε… συναγερμός στην Ασφάλεια.

Στο κτίριο της ΓΑΔΑ, όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης»,  υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση διότι εμφανίστηκε από το πουθενά η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα. Ολοι συνέδεσαν την εμφάνισή της με την τραγική εικόνα που εξέπεμψε η ΕΛ.ΑΣ. στην υπόθεση της πρεσβείας του Ιράν. «Λέτε να έχουμε και καρατομήσεις;» σκέφτηκαν στα ανώτατα κλιμάκια της Αστυνομίας. Ησύχασαν όταν έμαθαν ότι η κυρία Παπακώστα θα γευμάτιζε στη Λέσχη Αξιωματικών προκειμένου να συσφίγξει τις σχέσεις της με το Σώμα.

Το συνηθίζει να επισκέπτεται τις Λέσχες των ενστόλων η Κατερίνα Παπακώστα. Ο σύζυγός της, βλέπετε, είναι πρώην αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων. Αποστρατεύθηκε ως… στρατηγός Οικονομικών και πολλά καλοκαίρια η κυρία Παπακώστα περνούσε μέρος των διακοπών της στις θερινές εγκαταστάσεις του Στρατού στον Αγιο Ανδρέα. Αλλά όλα αυτά είναι η light εκδοχή της όλης κατάστασης που συμβαίνει με τις δύο κυρίες και τον Ρουβίκωνα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Και τούτο γιατί:

Φαίνεται ότι την κυρία Παπακώστα άρχισε πλέον να απασχολεί σοβαρά το ζήτημα του Ρουβίκωνα. Δηλαδή, όπως μου είπε, την απασχολούσε (όπως απασχολούσε όλους τους γαλάζιους βουλευτές) προτού ακόμα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και γίνει υφυπουργός του, αλλά τώρα την απασχολεί πιο… στρατηγικά. Απεφάνθη λοιπόν ότι ο μοναδικός τρόπος για να αντιμετωπίσει κανείς τις επιδρομές του Ρουβίκωνα είναι να αλλάξει ο σχεδιασμός και η φιλοσοφία της φύλαξης στόχων. Αν και όπως προσθέτει, «ο Ρουβίκωνας αιφνιδιάζει, και στον αιφνιδιασμό δεν μπορείς να κάνει τίποτα». Λάθος, μπορεί να μεταθέσεις τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος και τον αστυνομικό που είχε βάρδια στο σημείο που «χτύπησε» ο Ρουβίκωνας σε περιπολίες δρόμου.

Το θέμα με τις δύο κυρίες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι πώς αυτές έχουν μοιράσει τις αρμοδιότητες δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια το υπουργείο αυτό δεν ήταν αυτόνομο, ανήκε στο Εσωτερικών, είχε μόνον έναν αναπληρωτή υπουργό και δεν είχε υφυπουργό. Η κυρία Παπακώστα όμως θεωρεί όλα αυτά… γραφειοκρατία. Τι να κάνει την κατανομή των αρμοδιοτήτων αφού, όπως λέει, υπάρχει συνεννόηση με την υπουργό Ολγα Γεροβασίλη; Κατά τα άλλα η κυρία Παπακώστα θα αποκτήσει συντόμως και συμβούλους και κάθε πρωί ενημερώνεται με αυτά τα περίφημα χαρτάκια (που δεν έχουν χαρακτηριστικά) από την ΕΥΠ.