Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Πανούντσιο, ο Ντ' Ανούντσιο και η ΕΡΤ

Ο Πανούντσιο, ο Ντ’ Ανούντσιο και η ΕΡΤ

Μήπως ο δημοσιογράφος εννοούσε τον εθνικιστή ποιητή Γκαμπριέλε Ντ' Ανούντσιο που επίσης υπήρξε στενός φίλος του ιταλού δικτάτορα.

Τελικά ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Σωτήρης Καψώχας άναψε φωτιές με το απαράδεκτο σχόλιό του on camera που παρομοίαζε τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον «θεωρητικό του φασισμού Σέρτζιο Πανούντσιο, ο οποίος εισήγαγε στοιχεία εθνικισμού στην Ιταλία του Μουσολίνι».

Πέραν του ακραίου παραλληλισμού, δεν ξέρω αν πράγματι εννοούσε τον καθηγητή και θεωρητικό του εθνικιστικού συνδικαλισμού Πανούντσιο (1886 – 1944) που «προσέδωσε στη δικτατορία του Μουσολίνι μια επίφαση επαναστατικής νομιμότητας» ή ήθελε να αναφερθεί στον εθνικιστή ποιητή Γκαμπριέλε Ντ’ Ανούντσιο που επίσης υπήρξε στενός φίλος του ιταλού δικτάτορα.
Η ΝΔ εξέδωσε αμέσως ανακοίνωση για εμπάργκο των στελεχών της στην ΕΡΤ. Η Πειραιώς ζήτησε μάλιστα «να μην υπάρχει καμία απολύτως αναφορά στις δραστηριότητες της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο στα δελτία ειδήσεων όσο και στις τάχα ενημερωτικές εκπομπές τους». Η ΕΣΗΕΑ επιλήφθηκε και παραπέμπει την υπόθεση του δημοσιογράφου στο Πειθαρχικό.
Η κυβέρνηση απάντησε διά μέσω του Δημήτρη Τζανακόπουλου πως η «ΝΔ έχει κάνει χειρότερα στο παρελθόν σε σχέση με την ΕΡΤ. Αν θυμάστε, την έκλεισε μέσα σε ένα βράδυ», αλλά επί της ουσίας κάλυψε τον δημοσιογράφο. Και το Κίνημα Αλλαγής, μέσω Σταμάτη Μαλέλη, καταδίκασε το σχόλιο του Καψώχα αλλά δεν αποφάσισε εμπάργκο.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024