Σπυράκη στη Βουλή της ΠΓΔΜ: Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών
Ως εκπρόσωπος της ΝΔ, υπογραμμίζω ότι στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζουμε την ύπαρξη «μακεδονικής" εθνικότητας και της "μακεδονικής» γλώσσας τόνισε η Μαρία Σπυράκη μιλώντας στη Βουλή της ΠΓΔΜ. Πρόσθεσε δε ότι η ΠΓΔΜ δεν είναι ακόμη έτοιμη να λάβει ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων με την ΕΕ
«Η ΠΓΔΜ δεν είναι ακόμη έτοιμη να λάβει ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων με την ΕΕ» τόνισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-ΠΓΔΜ, που διεξάγεται σήμερα και αύριο, στη Βουλή της ΠΓΔΜ.
Μετά από εκτενείς συναντήσεις με εκπροσώπους κομμάτων και προσωπικότητες από την Κοινωνία των Πολιτών στα Σκόπια , η κ.Σπυράκη επισήμανε ελλείψεις στην εκπλήρωση των κριτηρίων της Κοπεγχάγης, που αποτελούν προϋπόθεση για την ένταξη της ΠΓΔΜ στην ΕΕ.
«Δεν ήρθαμε εδώ για να εξωραΐσουμε την πραγματικότητα στο λαό της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, αλλά να παρουσιάσουμε και να συζητήσουμε για την πραγματική κατάσταση. Η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας δεν είναι ακόμη έτοιμη να λάβει ημερομηνία για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ» είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία της, παραθέτοντας ως παραδείγματα την αδυναμία αντιμετώπισης της διαφθοράς, την έλλειψη ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και τις παραβιάσεις στην ελευθερία της έκφρασης.
Η κ. Σπυράκη αποσαφήνισε επίσης ενώπιον των βουλευτών της ΠΓΔΜ και των ευρωβουλευτών που συμμετέχουν στην αποστολή ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών σημειώνοντας ότι «στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζουμε την ύπαρξη «μακεδονικής» εθνικότητας και γλώσσας».
«Σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζω ότι στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζουμε την ύπαρξη «μακεδονικής» εθνικότητας και της «μακεδονικής» γλώσσας. Είμαι από τη Μακεδονία και δηλώνω ξεκάθαρα πως δεν ψηφίσουμε τη Συμφωνία στην Ελληνική Βουλή» τόνισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ
- Λίστα Forbes: Οι 100 «σιδηρές κυρίες» του 2025 – Η οικονομική τους δύναμη ξεπερνά το ΑΕΠ της ΕΕ
- Συναγερμός σε σταθμό ΚΤΕΛ της Αθήνας: 20χρονος εντοπίστηκε με καλάσνικοφ
- Τουρκικό πλοίο στις φλόγες μετά από ρωσική επίθεση στην Οδησσό
- «Η Εθνική Βραζιλίας θέλει να επεκτείνει το συμβόλαιο του Αντσελότι έως το 2030»
- Αποκάλυψη για τον Δανού δότη σπέρματος: Ενα παιδί στην Ελλάδα έχει πεθάνει από καρκίνο και ένα κάνει θεραπεία
- Οι ισχυροί γύρω από τον Έπσταϊν: Τραμπ, Κλίντον, Μπάνον σε νέες αποκαλυπτικές φωτογραφίες
