Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προκλητικός Ρουβίκωνας απέναντι στην ΕΛ.ΑΣ: «Πάντα θα ξεφεύγουμε»

Προκλητικός Ρουβίκωνας απέναντι στην ΕΛ.ΑΣ: «Πάντα θα ξεφεύγουμε»

Ο Ρουβίκωνας με ανάρτηση ηγετικού μέλους του εκφράζει τη... στήριξή του προς τον φρουρό για την αντίδρασή του, ενώ απειλεί λέγοντας πως «τα καλύτερα έρχονται και κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει».

Προκλητικός και με νέες απειλές, μια ημέρα μετά την καταδρομική επίθεση στην πρεσβεία του Ιράν, κάνει την «επανεμφάνισή» του ο Ρουβίκωνας, την ίδια ώρα που η ΕΛ.ΑΣ. προχωρά σε δυσμενείς μεταθέσεις του διοικητή του ΑΤ Ψυχικού αλλά και του φρουρού της πρεσβείας του Ιράν.

Το γεγονός ότι η Ιρανική πρεσβεία, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, βρισκόταν στη λίστα της ΕΛ.ΑΣ με τους πιθανούς στόχους του Ρουβίκωνα και παρ’ όλα αυτά δεν είχαν ληφθεί μέτρα, και κυρίως το βίντεο που δείχνει το φρουρό-φύλακα να κρατά παθητική στάση απέναντι στα μέλη του Ρουβίκωνα παρακολουθώντας τα να προκαλούν φθορές στο κουβούκλιο και να πετούν πέτρες και μπογιές προς την πρεσβεία, προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, καθώς εκτιμά ότι πλήττεται το κύρος της αστυνομίας.

Από την πλευρά του, πάντως, ο Ρουβίκωνας με ανάρτηση ηγετικού μέλους του εκφράζει τη… στήριξή του προς τον φρουρό για την αντίδρασή του, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «δεν είναι ρεαλιστικό να ζητάς από κάποιον που εκτελεί χρέη φρούρησης να είναι ‘στην τσίτα’ συνεχώς».

Την ίδια ώρα δε, σημειώνει προκλητικά πως «ακόμη και με 24ωρη παρακολούθηση από την ΕΛ.ΑΣ., τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας μπορούν να ξεφύγουν, καθώς υπάρχουν και αρκετοί άγνωστοι στην Αστυνομία που δίνουν περιθώριο ελιγμών», ενώ απειλεί λέγοντας πως «τα καλύτερα έρχονται και κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει».

Στο πλαίσιο αυτό, ερωτήματα υπάρχουν για την ειδική ομάδα που έχει συσταθεί στην κρατική ασφάλεια και ασχολείται αποκλειστικά με το Ρουβίκωνα, καθώς μέχρι σήμερα τα αποτελέσματά της είναι σχεδόν μηδενικά. Κι αυτό γιατί η αναρχική ομάδα βρίσκεται πάντα κάποια βήματα πιο μπροστά από τους ίδιους τους αστυνομικούς.

Η ανάρτηση του στελέχους του Ρουβίκωνα:

«Και 24ωρη να γίνει η παρακολούθηση σε κάποιους από εμάς δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα.Μπορούμε να ξεφύγουμε, η αν αυτό δεν καταστεί δυνατό κάποιος άλλος να πάρει την θέση μας για να καλυφθεί το κενό.Η παρουσία πλέον πολλών ανθρώπων στην ομάδα οι οποίοι είναι άγνωστοι στην ΕΛ.ΑΣ, μας δίνει ένα απεριόριστο πεδίο ελιγμών που θα μπορέσει να »απορροφήσει» την αύξηση της αστυνομικής πίεσης.

» Οσον αφορά την κουβέντα που έχει ανοίξει για την αντίδραση του φρουρού στην πρεσβεία θα πω το εξής. Δεν είναι ρεαλιστικό να ζητάς από κάποιον που εκτελεί χρέη φρούρησης να είναι »στην τσίτα»συνεχώς. Ο φρουρός ενός κτιρίου στην Ελλάδα (όσο υψηλά διαβαθμισμένος στόχος και εαν είναι) δεν είναι στρατιώτης του αμερικανικού πεζικού που κάνει σκοπιά σε προκεχωρημένη θέση στην έρημο του Αφγανιστάν. Μια σοβαρή ομάδα θα εκμεταλλευτεί τις στιγμές χαλάρωσης που μοιραία θα εμφανιστούν.

» Εν κατακλείδι, τα καλύτερα έρχονται και κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει».

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024