Παρέμβαση ΚΕΔΕ για το «Βοήθεια στο Σπίτι»
Μονιμοποίηση της λειτουργίας του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και κατοχύρωση του υφιστάμενου προσωπικού, ζητά ΚΕΔΕ
Μονιμοποίηση της λειτουργίας του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και κατοχύρωση του υφιστάμενου προσωπικού, που αποτελεί και πάγια θέση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ζήτησε ο πρόεδρος της, Γιώργος Πατούλης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με εκπροσώπους των εργαζομένων του προγράμματος, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Επιτροπής Υγείας της ΚΕΔΕ.
Ο κ. Πατούλης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίσει αφενός την απρόσκοπτη λειτουργία του προγράμματος και τη συνέχιση παροχής των πολύτιμων υπηρεσιών του με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και αφετέρου θα δίνει οριστική λύση στην εργασιακή ανασφάλεια του προσωπικού.
Επίσης μετά από σχετικό αίτημα των εργαζομένων θα ζητήσει συνάντηση με τους συναρμόδιους υπουργούς, παρουσία των εργαζομένων, προκειμένου να επαναδιατυπωθούν τα κοινά αιτήματα αυτοδιοίκησης και εργαζομένων του προγράμματος και να αναζητηθεί από κοινού μία ριζική λύση στο ζήτημα.
Επίσης θα τεθεί ξανά προς συζήτηση το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί παρουσία του νέου υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, από τον οποίο και θα ζητηθεί να προσδιορίσει τις θέσεις της κυβέρνησης επί του ζητήματος.
- Εκουαδόρ: Διασώθηκαν έξι ανήλικες θύματα trafficking δικτύου συνδεόμενου με υπερορθόδοξη εβραϊκή σέκτα
- Σεισμός 6,1 βαθμών στο Περού – Περίπου τριάντα ελαφριά τραυματίες
- Λίβανος: Βομβαρδισμοί του Ισραήλ σκοτώνουν 19 ανθρώπους, η Χεζμπολά κάνει λόγο για συγκρούσεις
- Ισχυρός σεισμός 6,1 βαθμών στα νότια του Περού- Τρομακτικά βίντεο
- Κολομβία: Έξι νεκροί σε επίθεση εναντίον ηγέτη κοινότητας υπό κρατική προστασία
- Οι δράστες της επίθεσης στο τζαμί στο Σαν Ντιέγκο, μετέδιδαν σε live streaming – Είχαν ναζιστικά σύμβολα [βίντεο]



