Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δωρεάν wi-fi και ενεργειακή αναβάθμιση στον Δήμο Πειραιά

Δωρεάν wi-fi και ενεργειακή αναβάθμιση στον Δήμο Πειραιά

Κατά το χθεσινό συμβούλιο του Δήμου Πειραιά εγκρίθηκε το έργο «Ενεργειακή Αναβάθμιση - Αυτοματοποίηση του Οδοφωτισμού της πόλης, με εξοικονόμηση ενέργειας και εφαρμογές έξυπνης πόλης

Έξυπνες εφαρμογές και αυτοματοποίηση του οδοφωτισμού στον Πειραιά αποφάσισε να εφαρμόσει το δημοτικό συμβούλιο, σε μια προσπάθεια η πόλη να γίνει πιο λειτουργική για τους πολίτες και λιγότερο δαπανηρή για τη δημοτική αρχή. Κατά το χθεσινό συμβούλιο του Δήμου Πειραιά εγκρίθηκε το έργο «Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση του Οδοφωτισμού της πόλης, με εξοικονόμηση ενέργειας και εφαρμογές έξυπνης πόλης (Smart Cities).

Τα οφέλη του δήμου, από τις συνολικές αλλαγές εκτιμάται πως θα ξεπεράσουν τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα τα οποία σύμφωνα με τον δήμο, θα χρησιμοποιηθούν για επιπλέον επενδύσεις, αλλά κυρίως σε μείωση των δημοτικών τελών. Σκοπός άλλωστε του έργου, σύμφωνα πάντα με το δήμο, είναι κάθε γειτονιά και κάθε δρόμος να έχει φωτισμό, με την αντικατάσταση καμένων λαμπτήρων να πραγματοποιείται εντός 24ωρου.

Το έργο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στο ερχόμενο έτος και περιλαμβάνει ανάμεσα στα υπόλοιπα, την αντικατάσταση 13.565 παλαιού τύπου φωτιστικών σωμάτων, με νέα σύγχρονης τεχνολογίας LED, την εφαρμογή «Συστήματος Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού και Ελέγχου Ενέργειας», καθώς και τη λειτουργία Συστήματος Προληπτικής Συντήρησης μέσω Η/Υ (μεθοδολογία καταγραφής βλαβών, ιεράρχηση, προγραμματισμός αποκατάστασης, έλεγχος αποκατάστασης, reporting, και στατιστική παρακολούθησης).

Ιδιαίτερη βαρύτητα μάλιστα θα δοθεί στην μετατροπή του Πειραιά σε μια φιλική ως προς τις τεχνολογίες, πόλη, καθώς ο δήμος αποφάσισε τη δημιουργία σημείων ελεύθερης πρόσβασης Wi-Fi, την προώθηση ψηφιακού περιεχομένου, διαφημιστικού και ενημερωτικού υλικού στο κινητό του χρήστη, την μέτρηση της κυκλοφοριακής ροής, υπηρεσίες έξυπνου πάρκινγκ, την παρακολούθηση και διαχείριση της κυκλοφορίας, την μέτρηση περιβαλλοντολογικών δεικτών, την διαχείριση των κάδων απορριμμάτων του δήμου και άλλες έξυπνες εφαρμογές.

Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας και Κτηματολογίου και Μηχανολογικού – Ηλεκτρολογικού Στέλιος Γαϊτανάρος τόνισε πως «είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα της Δημοτικής Αρχής που μελετήθηκε με λεπτομέρεια, ώστε να επιλεγεί η πιο συμφέρουσα λύση για τον Δήμο και τους δημότες. Λύνουμε οριστικά τα προβλήματα στον οδοφωτισμό για τα επόμενα 12 χρόνια, εξασφαλίζοντας άριστη ποιότητα οδοφωτισμού χωρίς καμένες λάμπες και ημιφωτισμένες περιοχές».

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024