Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εθνική Ελλάδας: Ο δρόμος του μεταξιού είχε... οκτώ αήττητα βήματα

Εθνική Ελλάδας: Ο δρόμος του μεταξιού είχε… οκτώ αήττητα βήματα

Έχοντας για «παράσημα» 8 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις!

Ο δρόμος του μεταξιού για την Ελλάδα, είχε… οκτώ βήματα και περνούσε από την Τιφλίδα.

Εκεί η επίσημη αγαπημένη σε έναν αγώνα θρίλερ επικράτησε 86-85 της Γεωργίας και έγινε η πρώτη ομάδα που πήρε την πρόκριση μέσω των προκριματικών.

Έχοντας για «παράσημα» 8 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις και ενώ απομένουν ακόμα τέσσερις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του 2ου Προκριματικού Γύρου, η «γαλανόλευκη» είναι άνετη να… απολαύσει τη συμμετοχή της στα εναπομείναντα παιχνίδια και να προετοιμαστεί για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019.

«Για να φτάσουμε σε αυτή τη φάση και ο Νικ και ο Κώστας και ο Θανάσης και ο Παπαπέτρου και ο Βασιλόπουλος, όλοι παλέψαμε σήμερα για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο» είπε ένας από τους πρωταγωνιστές του αγώνα, ο Κώστας Παπανικολάου.

Ο σκόρερ του χρυσού «buzzer beater» ερωτηθείς για τη φάση που έστειλε τη «γαλανόλευκη» στην Κίνα είπε: «Δεν ξέρω τι έγινε… Είδα τον Νικ που έκανε έτσι κι αλλιώς ένα εξαιρετικό παιχνίδι και έχει και την ταχύτητα να παίρνει την μπάλα και αυτό που έκανε ήταν να πάρω έναν διάδρομο να του δώσω μια επιλογή ακόμη. Δεν σκέφτηκα κάτι, πέρα από το πώς να αφήσω την μπάλα όσο γίνεται πιο γρήγορα για να μην εξαντληθεί ο χρόνος. Νικήσαμε, όλα καλά και πάμε Κίνα. Είμαστε ευτυχισμένοι, χαρούμενοι και συνεχίζουμε».

Ωστόσο, για να μπορέσει ο Κώστας Παπανικολάου να βάλει αυτό το «χρυσό» καλάθι, είχε προηγηθεί η εκπληκτική, τόσο σε σκέψη όσο και σε εκτέλεση, ενέργεια από τον MVP της αναμέτρησης, Νικ Καλάθη.

«Απίστευτο παιχνίδι. Η Γεωργία μπήκε πιο έτοιμη από μας, πέτυχε 30 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και έπρεπε να ηρεμήσουμε για να αντιδράσουμε. Στη συνέχεια επιστρέψαμε στο παιχνίδι, ο κόουτς έκανε εξαιρετική δουλειά βάζοντας το χαμηλό σχήμα, ανοίξαμε το γήπεδο και επέτρεψε σε μένα και τον Σλούκα να δημιουργήσουμε», είπε ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Εθνικής.

Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού, ο οποίος με τους 31 πόντους που σημείωσε έκανε ρεκόρ καριέρας με τη φανέλα της Ελλάδας, μιλώντας για το εντυπωσιακό 7/11 τρίποντα είπε: «Ένιωσα καλά, είχα εμπιστοσύνη στο σουτ μου, μου άφηναν το τρίποντο και νομίζω πως ήταν από τα καλύτερα παιχνίδια μου με την Εθνική. Το πιο σημαντικό είναι πως πήραμε την πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο».

Μάλιστα, η FIBA μέσω Twitter καλωσόρισε πρώτη την Ελλάδα στο Μουντομπάσκετ.

«Η Ελλάδα είναι η πρώτη ομάδα από την ευρωπαϊκή ζώνη που προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019. Θα σε δούμε στην Κίνα Ελλάδα», ανέφερε το τιτίτβισμα της FIBA, όπου συνοδευόταν και από φωτογραφία, στην οποία αναγραφόταν «καλώς ήλθες στην Κίνα Ελλάδα».

H EOK από την πλευρά της ευχαρίστησε την FIBA κάνοντας retweet το τιτίβισμά της και γράφοντας «Ευχαριστούμε!!! Θα σας δούμε στην Κίνα».

Διαβάστε επίσης:

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024