Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Παρελθόν η απλή αναλογική πριν την εκλογή ΠτΔ

Μητσοτάκης: Παρελθόν η απλή αναλογική πριν την εκλογή ΠτΔ

Αναφερόμενος στις μετεκλογικές συνεργασίες, υποστήριξε ότι στις προθέσεις του είναι να βάλει στην κυβέρνηση που θα σχηματίσει πρόσωπα και από την κεντροαριστερά

Τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020 έδωσε ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ προσθέτοντας όμως ότι πριν την εκλογή θα υπάρξει αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Αναφερόμενος στις μετεκλογικές συνεργασίες, υποστήριξε ότι στις προθέσεις του είναι να βάλει στην κυβέρνηση που θα σχηματίσει πρόσωπα και από την κεντροαριστερά σημειώνοντας μάλιστα ότι ορισμένα από αυτά θα ενταχθούν και στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Ξεκαθάρισε ότι η χώρα δεν πρόκειται να μείνει ακυβέρνητη αλλά σε κάθε περίπτωση – όπως είπε – δεν θα οδηγηθούμε σε εκλογές με απλή αναλογική.Φανταστείτε, πρόσθεσε, να οδηγείται η χώρα σε δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική, την ώρα που θα ανεβαίνουν τα spreads.  «Κι όλοι θα ξέρουν ότι η χώρα οδηγείται σε ακυβερνησία. Δεν θα συμβεί αυτό».

Για την Προεδρικό Εκλογή υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξει πλήρης αποσύνδεση στη διάλυση της Βουλής και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Αυτό θα είναι στις δικές μας προτάσεις» σημείωσε.

Μίλησε ακόμη για λελογισμένα  μικρότερο κυβερνητικό σχήμα με πρόσωπα – όπως είπε – άξια να κάνουν τη δουλειά. «Θα κυβερνήσω με τους πιο άξιους και θα κοιτάξω και πέρα από τα στενά πλαίσια της ΝΔ» απάντησε σε ερώτηση με ποιους θα κυβερνήσει. Επεσήμανε ακόμη, ότι το χαρτοφυλάκιο Μακεδονίας- Θράκης θα διατηρηθεί.

Sports in

Το Σαν Μαρίνο… τρολάρει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Παίξτε εναντίον μας, σας παρακαλώ» (pic)

Γέλιο προκαλεί πλέον η κατάσταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την οποία… γλέντησε και το Σαν Μαρίνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024