Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπαράζ προσλήψεων με φόντο τις κάλπες

Μπαράζ προσλήψεων με φόντο τις κάλπες

Αμόκ παροχών από την κυβέρνηση - Πόσοι θα προσληφθούν και που

Μπαράζ διορισμών μόνιμου και εποχικού προσωπικού σε δήμους και φορείς του Δημοσίου ξεκινά η κυβέρνηση.

Το στίγμα των προσλήψεων το έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στη ΔΕΘ. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η κυβέρνηση προχωρά σε 3.000 προσλήψεις μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού, «ώστε μέσα στον επόμενο χρόνο να ενισχύσουμε και να μονιμοποιήσουμε το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι που αφορά δεκάδες χιλιάδες ηλικιωμένους και ΑμΕΑ».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, άλλες 4.500 προσλήψεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν άμεσα και αφορούν εκπαιδευτικούς και εξειδικευμένο προσωπικό για την ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής στα δημόσια σχολεία.

Όπως σημειώνουν σε δημοσίευμά τους τα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος θα είναι δυο «καυτοί» μήνες, αφού αναμένεται η δημοσίευση μιας σειράς από προκηρύξεις που αφορούν χιλιάδες, κυρίως μόνιμες αλλά και εποχικές, προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ σε φορείς του Δημοσίου.

Μετά τη μεγάλη προκήρυξη του ΑΣΕΠ 3Κ/2018 που αφορά 8.166 μόνιμες προσλήψεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, με αριθμό – ρεκόρ αιτήσεων που ξεπέρασαν τις 128.850, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να βγει και η συμπληρωτική σε αυτήν προκήρυξη για άλλες 757 μόνιμες προσλήψεις στους δήμους, θέσεις οι οποίες δεν πρόλαβαν να ενταχθούν στην αρχική προκήρυξη.

Τις επόμενες εβδομάδες -πιθανότατα έως το τέλος του μήνα – αναμένεται και η έκδοση της προκήρυξης για την πρόσληψη 118 μόνιμων υπαλλήλων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού.

Πριν από λίγες ημέρες το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ ψήφισε την πρόσληψη 206 ατόμων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, απόφαση που περιμένει την έγκριση από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, για να βγει η προκήρυξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειονότητα των θέσεων αφορά τεχνικές ειδικότητες, όπως είναι για παράδειγμα οι εικονολήπτες, όπου παρατηρούνται ελλείψεις, κυρίως λόγω συνταξιοδοτήσεων που έρχονται την επόμενη εβδομάδα.

Προσλήψεις – μέσω ΑΣΕΠ – δρομολογεί η Βουλή για την πλήρωση 17 μόνιμων θέσεων προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων. Για το θέμα έχει ενημερωθεί ήδη από τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση η Διάσκεψη των Προέδρων και η σχετική διαδικασία προχωρεί κανονικά.

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024