Η πρόταση – έκπληξη Μητσοτάκη για αλλαγή στη δομή του ΥΠΕΞ
Ο πρόεδρος της ΝΔ αποκάλυψε πως έχει επεξεργαστεί ήδη ένα σχέδιο για «να ενοποιήσουμε όλες τις δομές εξωστρέφειας της χώρας στο υπουργείο Εξωτερικών»
Σε περίπτερο της ΔΕΘ, στο οποίο, μεταξύ άλλων, συνομίλησε με νέους και νέες για τις νεοφυείς επιχειρήσεις βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Εκεί, αφότου παρέθεσε σκέψεις και προτάσεις προκειμένου να δοθούν κίνητρα στην επιχειρηματικότητα, διατύπωσε μία πρόταση που αφορά στη δομή του υπουργείου Εξωτερικών.
Ο πρόεδρος της ΝΔ αποκάλυψε πως έχει επεξεργαστεί ήδη ένα σχέδιο για «να ενοποιήσουμε όλες τις δομές εξωστρέφειας της χώρας στο υπουργείο Εξωτερικών. Το υπουργείο να καταλάβει ότι σκοπός του δεν είναι μόνο οι διπλωματικές ισορροπίες αλλά και η προώθηση των εμπορικών συμφερόντων της χώρας. Εκεί θα δημιουργήσουμε μια δομή που θα πάνε όλες οι υπηρεσίες που είναι μοιρασμένες και σε αλλά υπουργεία και οι διπλωματικοί μας θα αξιολογούνται και με βάση τα μετρήσιμα αποτελέσματα που θα φέρνουν και στην προώθηση των εμπορικών συμφερόντων της χώρας».
Παράλληλα, υποστήριξε ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα στην επιχειρηματικότητα και «ειδικά σε έλληνες επιχειρηματίες, όπως από το χώρο της ναυτιλίας για να ενισχύσουν την προσπάθεια, για τα Πανεπιστήμια, να ενισχύσουμε την έρευνα και παραγωγή και να θεσπίσουμε πνευματικά δικαιώματα και για εταιρίες που μεγαλώνουν καλύτερη φορολόγηση και σε κεφάλαιο και εργασία. Πολλές εταιρίες χάνουν έτσι κόσμο».
«Η κρίση μας πλήγωσε όλους αλλά αν κάτι θετικό προέκυψε, είναι η στροφή της κοινωνίας στην επιχειρηματικότητα. Η επιχειρηματικότητα νομιμοποιήθηκε και πολλοί στράφηκαν προς τα εκεί. Εγώ προέρχομαι από εκεί. Δούλεψα 7 χρόνια στην πρώτη εταιρία venture capitals. Πρέπει αυτός ο σπόρος της νέας επιχειρηματικότητας να ριζώσει και να αποδώσει καρπούς. Να δώσουμε κίνητρα, ειδικά σε Έλληνες επιχειρηματίες όπως από το χώρο της ναυτιλίας για να ενισχύσουν την προσπάθεια, για τα Πανεπιστήμια, να ενισχύσουμε την έρευνα και παραγωγή και να θεσπίσουμε πνευματικά δικαιώματα και για εταιρίες που μεγαλώνουν καλύτερη φορολόγηση και σε κεφάλαιο κ εργασία» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Διαβάστε επίσης:
Θερμή υποδοχή Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη – Οι στόχοι του για επενδύσεις και ανάπτυξη στη χώρα
- Μεθυσμένος οδηγός παρέσυρε 14χρονο στην Καλλιθέα
- Στο Κατάρ ο Δένδιας μετά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στη σκιά των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή
- Πρώην υπουργός, πρώην υφυπουργός και 11 βουλευτές στη νέα δικογραφία για ΟΠΕΚΕΠΕ
- Τραμπ: «Αφορά τα μωρά των σκλάβων» – Παρών στη συνεδρίαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για το δίκαιο του εδάφους
- Οι Αντετοκούνμπο έγραψαν Ιστορία στο NBA: Η πρώτη τριάδα αδερφών που αγωνίζεται στο ίδιο ρόστερ (pics, vids)
- Χημική ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως σε πλαστικά συνδέεται με πρόωρους τοκετούς και θανάτους νεογνών


