Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυβερνητική πηγή διαψεύδει το ΑΠΕ για τις συντάξεις

Κυβερνητική πηγή διαψεύδει το ΑΠΕ για τις συντάξεις

«Αυτό που έγραψε το ΑΠΕ δεν μπορεί να είναι αλήθεια», τόνισε ανώτατο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ

Μετά το Reuters, την Κομισιόν και η κυβέρνηση διαψεύδει το ΑΠΕ για τις συντάξεις.

Κυβερνητικός αξιωματούχος μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων Τσακαλώτου – Χουλιαράκη με τους δανειστές ανέφερε ότι «αυτό που έγραψε το ΑΠΕ δεν μπορεί να είναι αλήθεια γιατί δεν υπάρχει διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών στην Αθήνα παρά μόνο συζητήσεις. Δεν θα μπορούσαν να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν αναφορικά με τις συντάξεις διότι δεν υπάρχει διαπραγμάτευση».

Ως προς την πορεία της διαπραγμάτευσης αυτή την εβδομάδα ο ανώτατος αξιωματούχος με άμεση γνώση επί του θέματος είπε στους δημοσιογράφους πως αυτό που έγινε και σήμερα και ολοκληρώθηκε είναι ότι υπήρξε κάποια πρόοδος, σχεδόν συμφωνία στο δημοσιονομικό κόστος των εξαγγελιών που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ. Μένουν μόνο κάποιες μικροαποκλίσεις.

Ο ίδιο αξιωματούχος ανέφερε ότι δεν είναι κλειδωμένα τα μέτρα που θα εφαρμοστούν το 2019, τονίζοντας ότι η ελληνική πλευρά έχει βέβαια κάποια προτίμηση στα μέτρα που θα ήθελε να εφαρμοστούν αλλά όλα θα είναι σε συνάρτηση με το δημοσιονομικό χώρο που θα συμφωνηθεί.

Ερωτώμενος για το εάν προλαβαίνουν να συμφωνήσουν για τις συντάξεις και η όποια απόφαση να αναγραφεί στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού (κατατίθεται την 1η Οκτωβρίου) ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι αυτό δεν είναι κάτι που απασχολεί τους ξένους αλλά φαίνεται ότι η ελληνική πλευρά θα ήθελε να έχει απαλειφθεί το συγκεκριμένο μέτρο έως την 1η Οκτωβρίου. «Ο,τι είναι καλό είναι καλό να γίνεται όσο το δυνατόν πιο νωρίς», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, στη διαπραγμάτευση, σύμφωνα με την ίδια πηγή, έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις μεταρρυθμίσεις σε εξέλιξη και τη διαδικασία αναπροσαρμογής του κατώτατου μισθού.

Με όλα αυτά τα δεδομένα δημιουργείται μείζον θέμα για το Αθηναϊκό Πρακτορείο, όχι μόνο για τον άγνωστο συντάκτη του άρθρου αλλά και για τον ίδιον τον προέδρο Μιχάλη Ψύλλο ο οποίος από το πρωί επέμενε να στηρίζει το θέμα και να λέει ότι δεν είναι ανυπόστατο. Μάλιστα από τη Νέα Δημοκρατία αναμένεται να ζητήσουν την παραίτησή του.

Ωστόσο και παρά τον σάλο που προκλήθηκε, το ΑΠΕ επιμένει και σε ανακοίνωσε που εξέδωσε τονίζει: «To Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων εμμένει στις πληροφορίες των συντακτών του από ευρωπαϊκές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες «οι θεσμοί θεωρούν βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και δεν μιλούν πλέον για αναβολή του (νομοθετημένου) μέτρου για τη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου αλλά για ακύρωσή του».

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024