Βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας από τη στιγμή της κατολίσθησης στην παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο, δείχνει τους λουόμενους να τρέχουν πανικόβλητοι και να φωνάζουν.

Κάποιος τουρίστας ανέβασε στα social media βίντεο, ενώ και ο ίδιος δεν μπορούσε να πιστέψει τι είναι αυτό που συμβαίνει.

«Ακούστηκε ένα θόρυβος και έπεσε ένα μικρό κομμάτι βράχου, στη συνέχεια ένα δεύτερο μεγαλύτερο και τέλος, τρίτο μεγάλο κομμάτι βράχου που κατά την πτώση δημιούργησε μια θαλάσσια δίνη η οποία αναποδογύρισε τις βάρκες», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ μέλος πληρώματος που βρίσκονταν στο σημείο.

Από το περιστατικό τραυματίστηκε μια τουρίστρια, η οποία μεταφέρθηκε στην περιοχή Πόρτο Βρώμης και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ζακύνθου.

Το λιμενικό έχει δώσει εντολή για εκκένωση της παραλίας και απαγόρευση προσέγγισης σκαφών μέχρι νεωτέρας.

 

Σύμφωνα με μαρτυρίες ιδιοκτητών σκαφών που ήταν στην περιοχή την ώρα που έπεσαν οι βράχοι, στο συγκεκριμένο κομμάτι της παραλίας είχαν αγκυροβολήσει τρία σκάφη αναψυχής με επιβάτες.

Στη παραλία την ώρα της πτώσης των βράχων βρίσκονταν εκατοντάδες τουρίστες με μικρά παιδιά, που επιβιβάστηκαν σε σκάφη και απομακρύνθηκαν από την παραλία.

Νωρίτερα πληροφορίες έκαναν λόγο για αγνοούμενους, ωστόσο μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει κανένας αγνοούμενος.

Ομάδα από την 1η ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής στην Ελευσίνα, αποτελούμενη από 9 άτομα αναχώρησε με σούπερ πούμα για το νησί. Παράλληλα κλιμάκιο 10 ατόμων από την 6η ΕΜΑΚ Πάτρας μαζί με διασωστικό σκύλο μεταβαίνει στο νησί με πλοίο.