Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντίδραση Ουγγαρίας: Μικροπρεπής εκδίκηση η απόφαση του ΕΚ

Αντίδραση Ουγγαρίας: Μικροπρεπής εκδίκηση η απόφαση του ΕΚ

Ο ούγγρος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Ουγγαρία θα αναζητήσει νομικούς τρόπους για να αμφισβητήσει την απόφαση, καθώς οι αποχές δεν καταμετρήθηκαν και αυτό, υποστήριξε, άλλαξε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας

Για «μικροπρεπή εκδίκηση» σε βάρος της Ουγγαρίας έκανε λόγο ο ούγγρος υπουργός Εξωτερικών, Πέτερ Σιγιάρτο, στον απόηχο της σημερινής απόφασης των βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για ενεργοποίηση της διαδικασίας επιβολής κυρώσεων κατά της Ουγγαρίας.

Ο Σιγιάρτο δήλωσε, επίσης, ότι η Ουγγαρία θα αναζητήσει νομικούς τρόπους για να αμφισβητήσει την απόφαση, καθώς οι αποχές δεν καταμετρήθηκαν και αυτό, υποστήριξε, άλλαξε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

«Η σημερινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια μικροπρεπής εκδίκηση σε βάρος της Ουγγαρίας από πολιτικούς που τάσσονται υπέρ της μετανάστευσης» δήλωσε ο Σιγιάρτο.

«Η απόφαση ελήφθη με απατηλό τρόπο και αντίθετα προς τους σχετικούς κανόνες στις ευρωπαϊκές συνθήκες» πρόσθεσε.

Πρόκειται για μια κρίσιμη στιγμή για την Ουγγαρία, καθώς είναι η πρώτη φορά που το ΕΚ προβαίνει σε μια τέτοια κίνηση λόγω σοβαρής απειλής του κράτους δικαίου της δημοκρατίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων σε κράτος μέλος.

Σημειώνεται πως η διαδικασία που ορίζει το άρθρο 7, για την προστασία των ευρωπαϊκών αρχών, εισήχθη με τη Συνθήκη του Άμστερνταμ το 1997 και δεν έχει τεθεί έκτοτε σε ισχύ. Το άρθρο 7 συμπεριλαμβάνει δύο μηχανισμούς που αφορούν είτε προληπτικά μέτρα είτε κυρώσεις, σε περίπτωση που έχει επιτευχθεί παραβίαση ευρωπαϊκών αρχών.

Δεν έχουν οριστεί συγκεκριμένες κυρώσεις για το κράτος μέλος που προβαίνει σε παραβίαση των Ευρωπαϊκών Συνθηκών, ωστόσο αυτές θα μπορούσαν να συμπεριλαμβάνουν για παράδειγμα την αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου στο Συμβούλιο.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024