Η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ αντιμετωπιζει αύριο την Σερβία και ο ομοσπονδιακός προπονητής, Θανάσης Σκουρτόπουλος ανακοίνωσε την 12άδα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για το ματς με τους Σέρβους. Ο κόουτς της Εθνικής άφησε εκτός 12άδας τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη και συμπεριέλαβε τον Τάιλερ Ντόρσεϊ. Εκτός έμεινε και ο Μαργαρίτης αλλά αυτή ήταν κια αναμενόμενη απόφαση.

Το «κόψιμο» του Λαρεντζάκη, ωστόσο, προκαλεί μια μικρή απορία, δεδομένου ότι στο φιλικό με τη Γαλλία ήταν ο καλύτερος παίκτης της Εθνικής και γενικά δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, πράγμα που αναγνωρίζει και ο Θανάσης Σκουρτόπουλος. Ο ομοσπονδιακός προπονητής, όμως, βρέθηκε ενώπιον ενός δύσκολου διλήμματος.

Από τη στιγμή που αποφασίστηκε να πάει η Εθνική με έναν φόργουορντ περισσότερο (Βασιλόπουλο) και έναν γκαρντ λιγότερο, επειδή προφανώς οι Σέρβοι έχουν πολλά μεγάλα κορμιά, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης δεν χωράει στη 12άδα μαζί με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Αν τους έπαιρνε και τους δύο ο ομοσπονδιακός προπονητής, θα έπρεπε να «κόψει» είτε έναν πόιντ γκαρντ (Μάντζαρη) είτε ένα «τριάρι» (Αντετοκούνμπο), αλλά αυτό θα δημιουργούσε προβλήματα στη χημεία της ομάδας.

Ο Λαρεντζάκης είναι εμφανώς σε καλύτερη κατάσταση από τον Ντόρσεϊ, όμως προφανώς ο Σκουρτόπουλος σκέφτηκε ότι θα έπρεπε να κρατήσει τις ισορροπίες με τον Ελληνομαερικανό, ο οποίος και πρόπερσι είχε «κοπεί» από το προολυμπιακό τουρνουά και δεν το είχε πάρει καλά.

Έκανε μάλιστα δύο χρόνια για να ξανάρθει. Φαίνεται λοιπόν πως ο ομοσπονδιακός προπονητής προτιμά να κρατήσει «ζεστό» σε αυτή τη φάση τον Ντόρσεϊ και το κάνει «ρίχνοντας» εν γνώση του τον Λαρεντζάκη.

Η 12άδα της Εθνικής αποτελείται από τους: Νικ Καλάθη, Κώστα Σλούκα, Βαγγέλη Μάντζαρη, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Κώστα Παπανικολάου, Ιωάννη Παπαπέτρου, Θανάση Αντετοκούνμπο, Παναγιώτη Βασιλόπουλο, Γιώργο Πρίντεζη, Ντίνο Μήτογλου, Γιάννη Μπουρούση, Γιώργο Παπαγιάννη.