Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O style icon Πάπας Φραγκίσκος, η Ριάνα, η Μαντόνα…

O style icon Πάπας Φραγκίσκος, η Ριάνα, η Μαντόνα…

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποτελεί σίγουρα μία από τις πλέον δημοφιλείς μορφές της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποτελεί σίγουρα μία από τις πλέον δημοφιλείς μορφές της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας. Ο Αργεντίνικης καταγωγής ιερωμένος, νοιώθεις ότι «σου χαμογελάει, σε αγγίζει με το χέρι του και σου χαρίζει ολόκληρη τη γη», έλεγε ένας από τους χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι προσπάθησαν να τον πλησιάσουν στη διάρκεια της περιοδείας του στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική. Ο Φραγκίσκος, ο οποίος προσπαθεί με κάθε τρόπο να βοηθήσει τους μετανάστες, μιλώντας για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν καθημερινά την αδικία, την εκμετάλλευση και τη φτώχια, αποτελεί ένα… style (πλέον) icon της εποχής μας. Τα κόκκινα παπούτσια τα οποία φορούσε σε μία από τις επίσημες εμφανίσεις του, δημιούργησαν πραγματικό χαμό. Οι γνωστοί οίκοι μόδας έδωσαν εντολή στους τεχνίτες τους να κατασκευάσουν για τους «τολμηρούς άνδρες», τα κατακόκκινα παπούτσια του Πάπα.

Τα ανδρικά βελούδινα μπλε, μαύρα και μπορντό loafers, πολλές φορές περίτεχνα κεντημένα, έχουν την έμπνευσή τους, κατά ένα μεγάλο μέρος, σε αυτά του Πάπα. Την περασμένη σεζόν αλλά και αυτή που διανύουμε, ο Πάπας και οι υπόλοιποι ιερείς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, απασχόλησαν ιδιαίτερα τους designers.

Η Ριάνα έκανε εκρηκτική εμφάνιση στο Met Gala της Νέας Υόρκης, με το «στέμμα» του Πάπα, γεμάτο μπριγιάν.

Η Bottega Veneta δημιούργησε το φαρδύ μαύρο δαχτυλίδι που φοράει στο τελευταίο δάκτυλο ο Πάπας. Ο οίκος Jimmy Choo δημιούργησε τα περίτεχνα, γεμάτα πέρλες παντοφλάκια των ιερωμένων.

Κάπες, σταυροί, λιβανιστήρια και η Μαντόνα

Η Watts & Co δημιούργησε τη μαύρη και χρυσή κάπα του Πάπα για νυκτερινές εξόδους. Η Chanel έριξε στην αγορά τα μαύρα δετά παπούτσια των ιερωμένων. Ο Andreas Kronthaler δημιούργησε για την Vivienne Westwood μαύρα πέπλα που «ενσωμάτωσε» σε μικρές κάπες.

Οι Dolce & Gabbana δημιούργησαν ολόκληρες, πραγματικά φαντασμαγορικές κολεξιόν με ρούχα εμπνευσμένα από τους ρωμαιοκαθολικούς ιερείς. Φορέματα, παλτό, πουκάμισα, στέμματα στα μαλλιά, μακριά σκουλαρίκια σε σχήμα σταυρών και … λιβανιστηρίων. Η Madona λοιπόν γνώριζε ίσως χρόνια πριν, ότι θα γίνει όλος αυτός ο χαμός με τις ενδυμασίες της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας. Ήταν τότε που τραγουδούσε “papa don’t preach”…

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024