Μπορεί οι εκπαιδευτικοί να καταγγέλλουν χιλιάδες κενά στα σχολεία, αλλά ο Κώστας Γαβρόγλου βρήκε θέμα για να ασχολείται σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά προβλήματα της παιδείας.

Ο υπουργός επιμένει στο να ξεκινήσουν τα σχολεία τα μαθήματα από τις 9 το πρωί τονίζοντας ότι «οι μεγάλοι καβγάδες σε ένα σπίτι γίνονται για τρία θέματα: άφησε το κινητό σου και πιάσε βιβλία, κοιμήσου νωρίς και ξύπνα-ξύπνα».

Με απλά λόγια σύμφωνα με τον υπουργό αν ξεκινήσει το ωράριο στις 9 το πρωί, μισή ώρα αργότερα δηλαδή θα πάψουν οι καυγάδες στο σπίτι.

Για όσα είπε περί περισσότερου ύπνου για τους μαθητές, ο κ. Γαβρόγλου επικαλέστηκε «σοβαρές επιστημονικές μελέτες για το πότε ξυπνάει ο οργανισμός ενός εφήβου. Όταν λέμε ξυπνάει, πότε το κάνει αυτό λειτουργικά». Σύμφωνα με τον ίδιο με την αλλαγή στο «πρώτο κουδούνι» βοηθούνται πολύ οι οικογένειες με παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει μετάθεση της ώρας έναρξης μαθημάτων και στο Δημοτικό.

«Με το Γυμνάσιο και το Λύκειο δεν υπάρχει πρόβλημα, για το θέμα του Δημοτικού θα το μελετήσουμε. Προφανώς οι εργαζόμενοι θα μπορούν να αφήνουν τα παιδιά τους νωρίτερα» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Γράψτε το σχόλιό σας