Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι συντάξεις στο πρώτο ραντεβού των θεσμών με τον Τσακαλώτο

Οι συντάξεις στο πρώτο ραντεβού των θεσμών με τον Τσακαλώτο

Οι συντάξεις στο «μικροσκόπιο» των δανειστών στο... υπουργείο Δικαιοσύνης

Δημοσιονομικά αλλά και μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνονται στο «μενού» των πρώτων μεταμνημονιακών διαβουλεύσεων ανάμεσα στο οικονομικό και τους επικεφαλής των κλιμακίων των Θεσμών. Η ελληνική πλευρά αναμένεται να «ανοίξει» και το μείζον θέμα της μη περικοπής των συντάξεων από το 2019.

Από το Hilton η κυβέρνηση επέλεξε να μεταφέρει τις συναντήσεις της κυβέρνησης με τους «θεσμών» στο κτίριο που στεγάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης στη Λεωφόρο Μεσογείων . Η πρώτη συνάντηση κατά την τριήμερη παραμονή των κ.κ. Ντέκλαν Κοστέλο (Κομισιόν), Πίτερ Ντόλμαν (ΔΝΤ), Φραντσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ) και Νικόλα Τζιαμαριόλι (ESM) ξεκινά στις 10 το πρωί και είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει ως τη 1 το μεσημέρι.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης περιμένει να πάρει μια πρώτη γεύση σχετικά με τις σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των δανειστών. Ήδη πάντως οι απεσταλμένοι των δανειστών διαφωνούν για το αν θα πρέπει να δεχτούν να μπουν καν σε κουβέντα για τις περικοπές στις συντάξεις.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και ΔΝΤ εμφανίζονται διχασμένοι στο θέμα της «ελαστικότητας» που μπορεί να υπάρχει στην εφαρμογή όλων των συμφωνημένων μέτρων. Το ΔΝΤ φαίνεται να επιμένει στην πιστή εφαρμογή των ψηφισμένων μέτρων, μεταξύ αυτών και της περικοπής των συντάξεων, ενώ η Κομισιόν δηλώνει ότι συζητάει, ανάλογα με την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών, είτε την ακύρωση των μειώσεων στις συντάξεις από το 2019 είτε τουλάχιστον σε πρώτο στάδιο την επιβολή μικρότερων περικοπών από αυτές που έχουν ήδη νομοθετηθεί.

Βέβαια το θέμα των συντάξεων δεν θα είναι το μόνο που θα απασχολήσει τις δύο πλευρές καθώς θα εξετάσουν την πορεία εκτέλεσης του φετινού προϋπολογισμού και τις προβλέψεις για την επόμενη χρονιά ενόψει της κατάρτισης του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2019.

Οι επικεφαλής των δανειστών θα βάλουν επίσης στο μικροσκόπιο τους την πορεία μείωσης των «κόκκινων» δανείων, τα εργασιακά, τα ενεργειακά, τις ιδιωτικοποιήσεις, την επιλογή των νέων Γενικών Γραμματέων και γενικών διευθυντών των υπουργείων, θέματα Δικαιοσύνης κ.ά.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024