Η Ολγα, η Κατερίνα και τα δακρυγόνα
Αν νομίζετε ότι το δίδυμο κυριών στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπέστη ένα είδος σοκ από τα δακρυγόνα και τις χειροβομβίδες λάμψης – κρότου που έπεσαν στη Θεσσαλονίκη κάνετε λάθος
Αν νομίζετε ότι το δίδυμο κυριών στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπέστη ένα είδος σοκ από τα δακρυγόνα και τις χειροβομβίδες λάμψης – κρότου που έπεσαν στη Θεσσαλονίκη κάνετε λάθος.
Ισα-ίσα, ευχαριστημένες εμφανίζονται – όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης» – τόσο η υπουργός Ολγα Γεροβασίλη όσο και η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα. Μάλιστα, η δεύτερη έλεγε ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο να κάψουν το Βελλίδειο την ώρα που θα μιλούσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπραςκαι μέσα σε αυτό ήταν ο αμερικανός υπουργός Εμπορίου, ο αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και βεβαίως σχεδόν το σύνολο του Υπουργικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά την κυρία Παπακώστα «υπήρχε οργανωμένο σχέδιο από ακραίες δυνάμεις να γίνει η νύχτα του Σαββάτου κόλαση».
Η «εσχάτη επιλογή»
Τη ρώτησα ωστόσο εάν αισθανόταν κάποιες τύψεις τη στιγμή που τα δακρυγόνα έπεσαν επί δικαίους και αδίκους, ακόμα και πάνω σε παιδιά. Και ιδού τι απάντησε: «Ηταν για την υπουργό και για μένα η εσχάτη επιλογή. Στόχος τους ήταν να κάψουν το Βελλίδειο, κάτι που ήρθε σε γνώση του αρχηγού της Αστυνομίας. Ηθελαν να εκθέσουν τη χώρα διεθνώς και δεν επρόκειτο να τους αφήσουμε». Αυτά είπε η κυρία Παπακώστα, η οποία να σημειώσω ότι εμφανίστηκε τη Δευτέρα ως αρχηγός κόμματος στη ΔΕΘ (το κόμμα της ονομάζεται ΝΕΟ και έδωσε μάλιστα συνέντευξη Τύπου αναλύοντας την ιδρυτική διακήρυξή του).
- O Μπερνάρντο Σίλβα αποθέωσε τον Μόντριτς: «Είναι το ποδοσφαιρικό μου είδωλο»
- ΕΛΑΣ για Πετράλωνα και Ωραιόκαστρο: Η ανθεκτικότητα μιας χώρας δεν οικοδομείται μόνο με την αποτελεσματική επιχειρησιακή απόκριση
- Η Ουκρανία ζητά 6,6 δισ. ευρώ από το ταμείο «ειρήνης» της ΕΕ για στρατιωτική βοήθεια
- Μάρω Κοντού: Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο «Αττικόν» – Η κατάσταση της υγείας της
- Για πόσο θα αντιστέκονται οι Ευρωπαίοι στα κλιματιστικά;
- Πετράλωνα: Εισαγγελική έρευνα για την κατάρρευση της πολυκατοικίας – Ελεύθεροι οι 5 συλληφθέντες
- ΛεΜπρόν: «Ελπίζω να έκανα κάποιους περήφανους κατά την παραμονή μου στους Λέικερς» (pic)
- Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΣΟΚ: «Ελλάδα 2.0» – Η χαμένη ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Gen Z: Η γενιά που [και να ήθελε] δεν φιλοδοξεί την ζωή των γονιών της – Ποιοι οι λόγοι](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-olly-3823489-1200x804-1-127x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 01.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/yong-chuan-tan-FPm5MGSqD3w-unsplash-1-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442