
Spiegel: Στα πρόθυρα κατάρρευσης οι προσφυγικοί καταυλισμοί στο Αιγαίο
Η διαδικτυακή έκδοση του γερμανικού περιοδικού αναφέρεται στην «οριακή κατάσταση» που έχει διαμορφωθεί στα κέντρα υποδοχής προσφύγων, επικαλούμενη τα λόγια του καθ' ύλην αρμόδιου υπουργού.
Ολο και πιο δύσκολη είναι η κατάσταση στα κέντρα υποδοχής προσφύγων στα ελληνικά νησιά, γράφει το Spiegel Online σε άρθρο του με τίτλο «Στα πρόθυρα κατάρρευσης οι προσφυγικοί καταυλισμοί στο Αιγαίο».
Η διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού σημειώνει: «Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα, στους καταυλισμούς ζουν σήμερα 20.000 πρόσφυγες και μετανάστες.
»Ομως, τα προσφυγικά κέντρα σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω είναι σε θέση να φιλοξενήσουν μόλις 6.400 ανθρώπους.
»Οταν τον Μάρτιο του 2016 τέθηκε σε ισχύ η προσφυγική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, στα ελληνικά νησιά ζούσαν περίπου 5.800 πρόσφυγες και μετανάστες. Χειρότερη είναι η κατάσταση στη Μόρια, όπου βρίσκονται περίπου 8.800 πρόσφυγες, ενώ υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας μόλις 3.000 ανθρώπων.
»Ο αρμόδιος υπουργός μιλά για “οριακή κατάσταση” και αναφέρει ότι από την Πρωτομαγιά μέχρι τα τέλη Αυγούστου μεταφέρθηκαν 3.950 πρόσφυγες στην ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ στο ίδιο διάστημα έφθασαν από τα τουρκικά παράλια στη Λέσβο 5.450 άτομα».
Πηγή: DW
- Πάπας: «Θαυμαστή Ανθρωπότητα» – Αυτόν τον τίτλο φέρει η πρώτη Εγκύκλιός του, αφορά την Τεχνητή Νοημοσύνη
- Κίνα: Ο Σι υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό του Πακιστάν και εξήρε τις προσπάθειές του για ειρήνη στο Ιράν
- Χόιτ Ρίτσαρντς – Το μοντέλο των 80s που έγινε ψυχολογικός σκλάβος στα δίχτυα μιας αίρεσης της Νέας Υόρκης
- Οι συντάξεις σε μία Ευρώπη που γερνάει – Έχουν χάσει οι νέοι Ευρωπαίοι την πίστη τους στο συνταξιοδοτικό σύστημα;
- MEGA Stories: Οι ιστορίες των παιδιών της Γάζας
- Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ έφυγε 8 εκατομμύρια ευρώ πλουσιότερος


